**//sticky ads code//**

Griezelen is het thema van de Kinderboekenweek 2017, met als motto: gruwelijk eng! Speciaal voor
de 63ste Kinderboekenweek, die plaatsvindt van woensdag 4 t/m zondag 15 oktober, worden het
Kinderboekenweekgeschenk en het Prentenboek van de Kinderboekenweek uitgegeven. Tijdens de
Kinderboekenweek wordt het geschenkboek door de boekhandel als cadeautje verstrekt bij besteding van € 10,- aan kinderboeken. Het Kinderboekenweekgeschenk Kattensoep is geschreven door Janneke Schotveld en het Prentenboek Knikkeruil is gemaakt door illustrator Martijn van der Linden en schrijfster Maranke Rinck.  Zondag 15 oktober wordt de Kinderboekenweek afgesloten met de NS Kinderboekenruil op station Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal.

De Kinderboekenweek bestaat sinds 1955 en is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen
in Nederland. Vorig jaar beleefde de oplage van het Kinderboekenweekgeschenk van Dolf Verroen een
oplage van 345.000 exemplaren.

Thema: griezelen!

Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal in de Kinderboekenweek 2017. Dat belooft een loeispannende week te worden. Je bent nooit te oud om te griezelen. Maar de grens tussen
wat lekker griezelig is en wanneer het echt (te) eng wordt – de grens tussen fictie en werkelijkheid – ligt voor iedereen anders. Monsters, spoken, nachtmerries, zombies, schaduwen, angsten, heksen, achtervolgers: er is een moment dat ze onder je huid of onder je bed kruipen. Door over ze te lezen kun je ze bedwingen, want het ‘kwaad’ wordt meestal wel overwonnen. Vandaar de populariteit van griezelseries als De Griezelbus (Paul van Loon), Kippenvel (R.L. Stine), Geestenjagers (Joseph Delaney) maar ook de Harry Potter-boeken en de reeks over Donderkat (Thijs Goverde) en De verschrikkelijke verhalen (Chris Priestley).

Kinderen voor kinderen

Al voor de zesde keer op rij staat de single van Kinderen voor Kinderen in het teken van de Kinderboekenweek.
Tjeerd Oosterhuis heeft dit jaar in samenwerking met Jozua Douglas, winnaar van de Kinderjury 2016, de
songtekst geschreven voor de single Gruwelijk eng!

Nationale Kinderboekenruil NS

Voor het derde jaar op rij organiseert NS, hoofdsponsor van de Kinderboekenweek, de Nationale Kinderboekenruil. Kom op de laatste dag van de Kinderboekenweek, zondag 15 oktober, tussen 10.00 en 16.00 uur naar station Amsterdam Centraal of Utrecht Centraal en ruil je uitgelezen boek voor een
ander. Er staan die dag boekenkasten klaar met wel 1000 nieuwe ruilboeken, waaronder hele griezelige. Oh ja, er wordt in de stationshal ook voorgelezen in een voorleescoupé, door een échte kinderboekenschrijver of conducteur.

Deze week extra veel boekentips bij de leukste kinderen? Deel met ons jou favoriete griezelboeken.