**//sticky ads code//**

De Boekenweek 2014 vindt plaats van zaterdag 8 t/m zondag 16 maart 2014. Het thema is Reizen, het motto: Ondertussen ergens anders.

Wij beginnen dicht bij huis:  In wat voor een huis woon jij?   door Nathalie Häcker

Nathalie is begonnen met schrijven vanuit een inspiratie, welke zij kreeg tijdens een kinderpartijtje van haar zoon Owen. Er waren verschillende kinderen die wel heel raar opkeken hoe hun klasgenootje woont. Hij woont namelijk samen met zijn ouders en Gijs, hun hond, in een woonark. Tijdens dit verjaardagspartijtje kwamen ze erachter dat iedereen anders woont en geen ייn huis hetzelfde is.

De zinnen die in rijmvorm staan beschreven, worden visueel gemaakt door de illustraties met een mooie tekenstijl. Zo ziet een kind duidelijk voor zich hoe bijvoorbeeld een huisje van klei of een hutje op de hei er uitzien. De vraagvorm van de teksten stimuleert je kind om na te denken en antwoord te geven op de vraag.

Het prentenboek is een leuk boek om voor te lezen en het is ook erg geschikt voor de beginnende lezers. Doordat de zinnen in rijmvorm staan beschreven leest het lekker weg en daarnaast leert een kind woorden met dezelfde klank herkennen.