Karin Jahromi is dyslexiespecialist en coach. In haar praktijk Repetitio behandelt zij kinderen met èn zonder dyslexie en aanverwante eigenschappen. Wat deze kinderen met elkaar gemeen hebben, is dat ze geen aansluiting lijken te hebben met de lesmethoden. School is vaak geen fijne of veilige plek vinden en ze hebben een voorkeur voor een visuele- en gevoelsmatige leerstijl. Karin werkt daarbij veel met de Kernvisie methode, is Ik Leer Leren trainer en coacht in haar trajecten met kinderen en volwassenen graag met edelstenen.

Naast haar werk als coach is Karin ook maatschappelijk actief en betrokken bij dyslexie, leerproblematiek, Passend Onderwijs en inclusie binnen Impuls & Woortblind (Vereniging voor mensen met ADHD, ADD, dyslexie en dyscalculie) en woordvoerder voor Onderwijszaken. Ook schrijft zij regelmatig voor het tijdschrift van de vereniging.

Lees alle blogs van Karin Jahromi

De visie van Karin Jahromi

Karin ziet dat veel van deze kinderen een voorkeur hebben voor een visuele- en een gevoelsmatige leerstijl. Zij kunnen best wel leren, ze zijn breed geïnteresseerd en hebben prachtige creatieve en originele talenten. Het is jammer dat ze terecht komen in een onderwijssysteem dat niet past bij de manier waarop ze graag zouden willen leren.

Bijlessen en remedial teaching zijn dan ook vaak een ondankbare missie die niet brengen waar het kind eigenlijk om vraagt: accepteer mijn leerstijl en help mij verder!
Wat begint als een aansluitingsprobleem wordt langzamerhand ook een sociaal-emotioneel probleem. Als je kind zich onprettig gaat voelen in de les, gaat het vanzelf ook minder presenteren.

Kinderen krijgen dan belemmerende overtuigingen zoals:  ik kan het toch niet, ik ben dom, ik stel niets voor en ik wil niet naar school.

En dan is school niet meer die fijne en veilige plek. De oplossing ligt toch echt in het aanbieden van de lesstof, rekening houdend met die visuele en gevoelsmatige aanleg. Met of zonder dyslexieverklaring vinden deze kinderen in haar praktijk een heel goed plekje waarbij we aan alle bovenstaande zaken en nog veel meer aandacht gaan geven. Onder andere door de De Kernvisie methode