**//sticky ads code//**

Afgelopen zondag is de eerste aflevering uitgezonden van ‘Kanjers Van Kinderen: Hun Strijdt Tegen Kanker’.

In die aflevering werden Raph en Lisanne een jaar lang gevolgd door presentatrice Nance. Lisanne, die tijdens haar strijd tegen botkanker veel steun heeft gehaald uit het schrijven, zingen en opnemen van haar eigen muzieknummers, heeft zelfs op mogen treden in Ziggodome met niemand minder dan Marco Borsato en heeft komend weekend haar album presentatie!

Deze week zien we het verhaal van de 17-jarige Dewi-Jill en de driejarige Flynn.
Dewi-Jill heeft de ziekte van Hodgkin. Ondanks alle ellende probeert ze alles uit het leven te halen, samen met haar 12-jarige broertje Aymon-Jae en haar ouders. Zo tovert ze haar saaie infuuspaal in het ziekenhuis om tot een ware kerstboom inclusief verlichting en trekt ze geregeld haar smiley-sokken aan als haar een bijzonder onderzoek te wachten staat. Ze fleurt erg op als haar school leuke filmpjes in elkaar knutselt en naar haar toe stuurt. Hoe gaat haar familie en de omgeving verder om met de situatie?

De driejarige Flynt werd tijdens de vakantie hangerig en wilde niet echt eten. Bij thuiskomst is nader onderzoek verricht en bleek hij leukemie te hebben. Nance volgt de kleine Flynt en zijn ouders bij dit zware traject. Hij krijgt te maken met bloedtransfusies, en chemokuren waar hij ook nog eens een allergische reactie op krijgt. Zijn ouders besluiten te stoppen met werken om al iedere seconde bij Flynt te kunnen zijn. Gelukkig hebben ze veel steun aan de mensen om hun heen. Zelfs de buurvrouw kookt geregeld een maaltijd voor ze, wat ze ontzettend veel werk uit handen neemt. Wanneer het infectie gevaar geweken is, geniet hij enorm van het spelen met andere kindjes en de terugkeer op het dagverblijf.

In de laatste aflevering ontmoeten we Wesley en Milou
De 15-jarige Wesley mankeert nooit iets. Sterker nog, hij heeft zijn huisarts nog nooit ontmoet. Tot het moment dat hij wakker wordt en er een bult op zijn buik zit. De angst slaat toe en blijkt terecht. Wesley zelf is erg positief, troost zijn familie en heeft altijd een lach op zijn gezicht.

De moeder van Milou is een half jaar zwanger als ze te horen krijgt dat Milou leukemie heeft. Terwijl Milou zware behandelingen ondergaat moet haar moeder bevallen. Een zeer heftige periode die veel druk legt op het gezin.

Kanjers Van Kinderen: Hun Strijd Tegen Kanker’ wordt geproduceerd door NieheMedia in samenwerking met Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) die in 2002 is opgericht met als doel om de genezingskans in 2025 van 75% naar 95% te vergroten. Meer informatie over Stichting Kinderen Kankervrij www.kika.nl

De uitzending van Kanjers van kinderen is op zondag tussen 21.00 uur en 22.30 uur bij RTL 4.