**//sticky ads code//**

Social media is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Het is zo goed als zeker dat ook jouw kind zich online zal (gaan) begeven op een of meerdere platformen.

De leeftijd waarop kinderen online gaan komt ieder jaar lager te liggen. Op dit moment zetten kinderen gemiddeld op 9-jarige leeftijd hun eerste stappen online.

Weet jij met wie jouw kind contact online heeft?
Weet jij wie jouw kind online ziet?

Bovenstaande vragen zul je vaker met ‘NEE’ beantwoorden naarmate je kind ouder wordt en zich meer gaat losmaken. Hoe ouder je kind wordt, hoe minder zicht je zult hebben op wat je kind online doet.

Door je kind op tijd voor te lichten en te begeleiden leer je je kind zo verstandig mogelijk om te gaan met social media. Hierdoor is je kind weerbaar en leert hij/zij zichzelf te beschermen tegen mogelijke risico’s. Zo creëren kinderen voor zichzelf een veilige en positieve sociale online omgeving.

Het is belangrijk dat je als ouder zelf begrijpt hoe het (ongeveer) werkt en dat je je bewust bent van mogelijke risico’s van social media gebruik.

Jezelf voorbereiden is ook belangrijk wanneer je zelf al gebruik maakt van social media: kinderen gebruiken social media op een andere manier en gebruiken andere platformen dan volwassenen.

Zit jij bijvoorbeeld op Snapchat of Instagram? Dit zijn momenteel de meest gebruikte social media platformen door jongeren.

Het is dus belangrijk dat je je kind tijdig voorlicht over het gebruik van social media en dat je ook zelf goed op de hoogte en voorbereid bent.

Dat is wat Bewust Social Media doet: ouders voorbereiden op social media gebruik door hun kind. Dat doen we middels ouderavonden en het E-book ‘Bewust Social Media Voor Ouders’ dat via onze site te downloaden is.
Het e-book leert ouders hoe ze hun kind kunnen helpen veilig online te zijn om een veilig sociaal online klimaat te waarborgen. Ook cyberpesten komt aan bod.

Het beschermen van privacy speelt een belangrijke rol in de veiligheid van kinderen online. Het e-book ‘Bewust Social Media Voor Ouders’ geeft je stap voor stap de privacyinstellingen van de vier meest gebruikte platformen. Daarnaast staan er tips in over hoe jij je kind kunt begeleiden.

Je kind online? Wij hebben de basisregels en alle veiligheidsinstellingen voor je op een rij gezet!

Leer je kind bewust om te gaan met social media!
Het e-book download je voor slechts € 4,95 via de website: www.bewustsocialmedia.nl