Ik heb ooit een film gezien waarin een moeder op jonge leeftijd stierf. Wat haar dochter vooral van haar herinnerde was dat zij de sinaasappels altijd schilde in één lange schilsliert. Sinds die film denk ik geregeld na over hoe mijn dochters mij zouden herinneren. En hoe ik zou willen dat zij mij zouden herinneren.

Ik hoop en denk dat het in de kleine gekke dingen zit. Zo vier ik ook altijd de dag voor hun verjaardag. Want zo zeg ik altijd die is ook super bijzonder. Zo is mijn jongste dochter Sira vandaag voor het laatst 7 jaar. Morgen wordt ze 8 jaar en dat zal ze dan ook de rest van het jaar blijven. Zoals elk jaar wil ik weer een cadeau geven waarvan ze echt niet wist wat er kwam er waar ze sprakeloos van wordt. Maar wat is dat moeilijk. Mijn dochter is super stoer en kwetsbaar tegelijk. Ze kan boos worden om onrecht, van haar stoel vallen van het lachen om een vreselijk slechte grap en huilen bij een zielige film. Ze is echt heerlijk zichzelf. Een tijdje terug was ze ook wat onzeker. Ze heeft een moedervlekje boven haar lip. Schoolgenootjes maakte grapjes over dat er chocoladepasta was blijven zitten en blijkbaar had dat best indruk gemaakt. Ik vertelde dat het juist één van de zeven schoonheden was. Dat hielp een beetje. Na het zien van de foto’s van Madonna, Marilyn Monroe en Cindy Crafword was ze eindelijk gerustgesteld. Langzaam maar zeker werd het een vlekje om trots op te zijn.

Nu dacht ik aan het perfecte kadootje. En aan het feit dat zij dus acht jaar geleden met Oud & Nieuw op de wereld kwam. De kraamhulp gaf me een glaasje champagne voor het feit dat ze geboren was en eentje voor de jaarwisseling. En daar stonden we dan door het slaapkamerraam, ietwat rozig, naar buiten te kijken naar het vuurwerk. Bizar bijzondere dag.
Mijn dochters zijn mijn mooiste cadeautjes ooit. Daardoor kwam ik op het idee om haar zichzelf cadeau te geven. Ik kende via via iemand die poppen maakt. Een mini-me dus voor haar verjaardag. Ik ben benieuwd of ze zichzelf direct herkent en hoe ze zichzelf zal noemen. Ik weet het in ieder geval zeker, het is de mooiste pop ooit gemaakt!