**//sticky ads code//**

Superjuffie in de soep van Janneke Schotveld heeft De Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury gewonnen, voor het beste boek in de categorie 6 t/m 9 jaar. Schotveld ontving de prijs vandaag uit handen van de Senaat tijdens de Kinderboekenparade in Den Haag.

Het is voor Janneke Schotveld de tweede keer dat zij deze prijs wint. In 2012 deed ze dat met Superjuffie!, het eerste deel van de zeer succesvolle serie.De Nederlandse Kinderjury is dé publieksprijs voor kinderboeken. Van 4 maart tot en met 20 mei 2015 konden kinderen stemmen op hun favoriete boek. De Senaat, waarin elk jaar kinderen uit alle provincies zijn vertegenwoordigd, is de spreekbuis van de Nederlandse Kinderjury. Vorig jaar won Manon Sikkel de prijs de in leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar. Niki Smit won de prijs in de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar. Doelstelling van de Nederlandse Kinderjury is zo veel mogelijk kinderen kennis te laten nemen van nieuwe kinderboeken en hen aan te zetten tot meer én kritisch lezen. Koninklijke Bibliotheek is partner van de Nederlandse Kinderjury.

Voor het tweede opeenvolgende jaar vond de uitreiking plaats tijdens de Kinderboekenparade. Op dit kinderboekenfestival, in en rondom het Kinderboekenmuseum, ontmoetten kinderen hun favoriete schrijvers en tekenaars: van Tosca Menten en Jacques Vriens tot Mylo Freeman, Edward van de Vendel en tweevoudig Gouden Griffel-winnaar en auteur van het Kinderboekenweekgeschenk Simon van der Geest. Daarnaast konden kinderen de nieuwste e-books en literaire apps testen in het MediaLab, met echte graffiti-artists een mega-muurschildering maken en wegdromen bij de prachtigste verhalen.