Een verhaal over rouw en herinneringen. Wanneer kinderen een dierbare verliezen staat hun wereld op zijn kop. Het onlangs verschenen Ik wil je nooit vergeten is een troostrijk prentenboek voor kinderen in zo’n situatie.

Het jonge meisje in dit verhaal voelt zich, nadat ze haar verdriet heeft verwerkt, gerustgesteld dat ze haar dierbare niet zal vergeten. In andere woorden: het komt goed. En dat is een enorme troost.

Het prentenboek over rouw en herinneringen

Dit prentenboek maakt rouw bespreekbaar en helpt om het gesprek met kinderen aan te gaan. Door het unieke perspectief is het een universeel verhaal, dat gelezen kan worden bij het overlijden van een vriend, familielid of zelfs een huisdier.

Zal ik degene van wie ik hou vergeten?

Wanneer kinderen een dierbare verliezen staat hun wereld op zijn kop. Alle het bekend verandert, hun (alledaagse) routine, hun toekomstverwachting. Wanneer kinderen zich zorgen maken dat ze iemand zullen vergeten, denken ze ook dat ze gaan vergeten wie ze zelf waren bij die persoon. “Wat betekent dit voor mij?”, vragen kinderen zich af wanneer er iets ergens gebeurt. Het jonge meisje in dit verhaal voelt zich, nadat ze haar verdriet heeft verwerkt, gerustgesteld dat ze haar dierbare niet zal vergeten. Met andere woorden het: het komt goed. Hiermee geeft het boek kinderen veel steun en hoop in een moeilijke tijd.

Het boek geeft verder tipt kom kinderen te helpen in hun rouwproces. Het stimuleert kinderen te praten over de overledene. Wat doe je met gevoelens. Het meisjes in dit boek voelt verdriet, angst, verwonderen, eenzaamheid en geruststelling terwijl ze rouwt. Iets wat heel normaal is voor kinderen en volwassene. Voor kinderen is het soms lastiger om dit te uiten en bespreekbaar te maken. Ook daar helpt dit bijzondere prentenboek bij. 

De schrijver van het boek, Mary Lindenberg is theologe en werkt als pastor in een ziekenhuis. Tijdens haar werk begeleidt ze veel kinderen en gezinnen die te maken hebben met rouw en verlies.