Kleuters zijn er heel veel mee bezig: klein en groot. Groot zijn houdt niet meteen in dat je de oudste bent. Kleinere kinderen kunnen ouder zijn dan grotere kinderen en andersom.
Ik ben niet klein van  Stephanie Schneider sluit geweldig aan bij de beleving van peuters en kleuters.

Tembo is altijd de kleinste. Daar heeft hij schoon genoeg van. Hij is toch zeker een olifant! En dat zal hij bewijzen ook. Hij zal laten zien dat hij groot genoeg is om een tijger bang te maken. Maar hoe Tembo ook zoekt – er is geen tijger te vinden…
Als hij teleurgesteld terugkeert naar de kudde, ziet hij naast zijn moeder een piepklein olifantje liggen. Hij heeft een zusje gekregen: opeens is hij een Grote Broer!

Met een hoog knuffelgehalte geeft Henrike Wilson gestalte aan Tembo – zijn naam betekent ‘olifant’ in het Swahili. Ik ben niet klein! heeft alles om het favoriete boek te worden van kinderen die ook klein worden gevonden, aankomende grote broers of zussen, olifanten – liefhebbers en iedereen die van mooie prentenboeken houdt.

Het formaat van het boek is groot, dat past goed bij het boek. De platen zijn geweldig! Prachtig getekend en ze geven het leven van een olifantenkudde goed weer. Het boek past goed bij thema: de jungle, olifanten en groot-klein.