Op het moment dat ik iets meemaak en mijn hart wil luchten bij Ro, gaan al zijn alarmbellen af, dit omdat, ik niet heel concreet en kort iets kan vertellen en er met een mega omweg omheen klets. Ik vind het vooral belangrijk dat ik duidelijk ben voor hem en niets, maar dan ook echt niets vergeet te vertellen. Elk detail wordt tot in den treurigheid uitgesproken, met een heleboel en toen’s.

Ik zie en voel dat hij dit bloed irritant vind, maar daar trek ik me niet zo heel veel van aan. Hij kan nooit en ten nimmer zeggen “ja, maar dat heb je niet verteld” nope dat heb ik natuurlijk heel duidelijk wel gedaan. Ik vind het op mijn beurt weer irritant dat hij me constant probeert te onderbreken of als hij me heel genuanceerd naar een korte versie leid. “Ja, dat zei je net al schat, nu ff to the point.” To the point? Hoezo, ik ben er nog niet hoor. Weer constateer ik de irritantie die nu lichtelijk in frustratie gerold is.

Tot Ro zijn grote schrik, lijdt zijn oudste telg ook aan het ik-vertel-teveel-nutteloze-informatie-maar-trek-mij-er-niets-van-aan syndroom.

Daar kwam hij achter dat zij hem een greep uit haar schooldag wilde vertellen. Hij keek mij zeer geshockeerd aan en richtte zijn blik weer op Lisa. Vol ongeloof nam hij waar dat dit verhaal best nog wel even zou gaan duren. Ook bij haar probeerde hij zijn nutteloze tactiek uit en natuurlijk zonder het gewenste resultaat. “Jemig pap, hoezo onderbreek je mij in mijn verhaal?” “Ik was nog niet eens uitgepraat!” Met zijn handen in het haar, zijn wenkbrauwen op zijn achterhoofd en een hele diep zucht zakte hij onderuit en liet de waterval aan woorden hem tegemoet komen.
Dat zij haar verhaal gedaan had, wat eerder leek op een script uit GTST, verwachtte zij van hem dat hij iets nuttigs zou gaan zeggen. In tegendeel.  Geheel op z’n Ro’s (Praktische mannen gedachtes) ging hij haar even vertellen wat ze wel en niet goed deed, vooral het laatste. Een mega discussie volgde met een heleboel “ja jemig pap, luister dan ook gewoon, laat me nu eens uitpraten.”  Ik moest ingrijpen, maar genoot er tegelijkertijd ook behoorlijk van. Uiteindelijk vroeg Lisa mij zwaar gefrustreerd ” Mam, hoe hou jij het uit met deze man, werkelijk ongelofelijk!!!” Hahaha, wen er maar aan schat, moeten zij ook……