Barbecueën is en blijft een populaire activiteit. Nu de temperaturen weer stijgen, wordt in veel gezinnen de barbecue weer aangemaakt. Makkelijke en gezellig!  Maar wat eten de kinderen dan zoal tijdens het barbecueën. Gezonden tips voor bbq met kids.

De meeste kinderen lusten nog wel een hamburger of worstje van de bbq, maar dat is ook wel een beetje saai en minder gevarieerd. Als je wil dat je kinderen toch iets gezonds binnen krijgen tijdens het barbecueën hebben we drie leuke, gezonden recepten voor je.

1. Maisklof

De meeste kinderen zijn dol op mais. Een hele maiskolf is vaak wat groot voor een kind, maar je kunt deze bijvoorbeeld in drie stukken snijden en de kinderen ze lekker op kluiven. Haal wel eerst de bladeren en “haren” van de maïskolf af voor je ze op de bbq legt. Je kunt ook babymais aan een spiesje rijgen. Voor deze spiesjes is het handig dat je de stokjes van te voren in water zet. De babymais is zo iets makkelijker te eten. En de stokjes branden minder snel aan.

2. Zoete aardappel spies

Met een kleine voorbereiding heb je een heerlijke zoete aardappel spies. Wat heb je nodig:  een zoete aardappel,  snufje paprikapoeder en tijm, beetje olijfolie en eventueel wat zout en peper.

Schil de zoete aardappel en snijd hem in stukken van ongeveer 2,5 cm.  Meng in een kom de olijfolie, paprikapoeder en tijm. Hussel de zoete aardappelblokjes er door. Breng het op smaak met zout en peper. Rijg de zoete aardappel nu aan spiesjes.  In circa 10 minuten zijn de spiesjes klaar op de BBQ.

3. Ananas spies

Ananas bevat veel vitamines, mineralen en vezels. Vezels zijn goed voor je spijsvertering, dat maakt gegrilde ananas een extra goede afsluiter van een heerlijke barbecue. Een ananas spies is zo gemaakt.  Je snijd de ananas in reepjes en rijgt deze aan een spiesjes. Door het grillen smaakt de ananas nog iets zoeter. Dit maakt suiker of honing overbodig.

Heb jij nog meer gezonden tips voor bbq met kids, laat ze ons weten!