Al eerder berichten wij over hoe gezond paprika is en dat deze groente heel toegankelijk is voor kinderen. Ze hebben vrolijke, opvallende kleuren en smaken heerlijk zoet. In het kader van de tijd voor paprika campagne elke week een heerlijk recept van Claire van den Heuvel.

Deze week de Hongaarse Goulashsoep. Een redelijk eenvoudig recept!  Deze kun je al goed een dag eerder klaar maken. Super handig voor als de kinderen al vroeg moeten sporten. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden! 

Wat heb je nodig (Ingrediënten voor 4 personen)
* 3 Paprika’s
* 1 Grote ui
* 1 Teentje knoflook
* 4 Vastkokende aardappelen
* 2 el Boter
* 300 g Blokjes runderpoulet
* 1 el Tomatenpuree
* 1 el Bloem
* 1 el Paprikapoeder
* 1 Liter runderbouillon
* 1 Laurierblad
* Zout en Versgemalen peper

:
Hoe maakt je het klaar:

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen. Pel de ui en snipper deze fijn. Pers het teentje knoflook. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.

Verhit de boter in een grote pan en bak hierin de runderpoulet in ongeveer 5 minuten rondom bruin. Voeg de ui, paprika, knoflook en tomatenpuree toe en fruit deze circa 3 minuten mee. Strooi de bloem en paprikapoeder over het vlees en bak deze zo’n 1 minuut mee.

Voeg de bouillon en het laurierblad toe en breng de soep al roerende aan de kook.

Laat de soep afgedekt nog 2 uur op een sudderpit trekken. Kook de laatste 10 minuten de blokjes aardappel mee.

Verwijder het laurierblad en breng de soep op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over 4 borden en serveer er stokbrood bij.

bron: tijdvoorpaprika.nl

.