In oktober lancerende Het Nieuwe Instituut en Uitgeverij Rubinstein twee kinderboeken op basis van de schatten uit het Rijksarchief voor Architectuur en Stedenbouw. Het leesboek Hoi, ik ben een lijn en het doeboek Hoi, jij bent een ontwerper. 

Hoi, ik ben een lijn 

De wonderbaarlijke architectuurverzameling van Het Nieuwe Instituut. Een mooie kennismaken: ik ben een lijn. En mag ik je ook even voorstellen aan mijn soortgenoten? Mijn mede lijnen en ik zijn er in ontelbaar veel soorten en maten. Soms zijn we kaarsrecht. Soms zijn we zo krom als een hoepel. Soms zijn we gestippeld. Soms zijn we zwart, soms zijn we wit. Soms zijn we alle kleuren daartussenin. Maar altijd zijn we bij jou in de buurt. Kijk maar eens om je heen: overal zie je ons. Een wereld zonder lijnen is ondenkbaar.

De vele tekeningen, schetsen en maquettes in dit boek, gemaakt door de meest uiteenlopende architecten, vertellen het verhaal van de wereld om ons heen. Want werkelijk alles om ons heen is ooit door iemand bedacht en vormgegeven. Hoe fascinerend is dat! Elk huis, iedere straat en een hele stad. En dat begon allemaal met één simpele lijn!

Stel dat jij een gebouw zou moeten ontwerpen, hoe zou jij dan beginnen? Waarschijnlijk met een schets of een tekening, toch? Dus laat je inspireren , bekijk dit boek en ga vervolgens zelf aan de slag: met het doeboek Hoi, jij bent een ontwerper.

De Leukste Kinderen was bij de lanceren. We maakte er een kleine compilatie van!