**//sticky ads code//**

In Hoera ik ga naar groep 1 gaat Daan voor het eerst naar groep 1. Hij vindt het wel een beetje spannend. Maar gelukkig valt het allemaal erg mee. Juf Janny is lief, er zijn heel veel kindjes en Daan mag allerlei leuke dingen doen. Als oma opbelt om te vragen hoe het op school ging, vertelt Daan trots dat het geweldig was en dat hij morgen dolgraag weer naar school wil…

Hoera ik ga naar groep 1 is een mooi boekje voor kinderen die naar groep 1 gaan en herkenbaar voor kinderen die al in groep 1 zitten vanwege de mooi geschetste activiteiten die zich op school afspelen. Een eerste schooldag is natuurlijk ontzettend spannend. Je kunt een kind daar op voorbereiden door met hem erover te praten. Het lezen van dit boekje kan hier goed bij helpen . Ook geschikt voor kleuterleerkrachten om de eerste schoolweek voor te lezen aan de hele groep.

In dit voorleesprentenboek heeft vrolijk gekleurde illustraties en tekst op rijm (abcb).  Via Daan worden oudere peuters en kleuters voorbereid op hun eerste ‘grote schooldag’. Gevoelens zoals angst voor het onbekende, verdriet, samen spelen en vriendschap spelen hierbij een belangrijke rol. De schoolsituaties zijn heel herkenbaar en kinderen zullen zich daardoor goed in de gebeurtenissen kunnen inleven.  Het schrijversechtpaar schrijft onder andere ook voor Sesamstraat en is door hun ‘Liselotje’-serie bij velen bekend.