Kennis, ervaring en creativiteit wat heeft het met elkaar te maken. Kennis is belangrijk, door ervaring zie je verbanden. Creativiteit zorgt voor onverwachte inzichten
Bovenstaand figuur illustreert prachtig de kennis als stippen. Informatie versus ervaring, waar de punten met elkaar zijn verbonden. Creatief zijn waarbij de stippen, alle gegevens, op een andere manier worden gekoppeld.

Vroeger geloofde mensen dat objecten zwaarder dan de lucht niet konden vliegen. Tot dat iemand in staat was dit anders te “zien”. Dat is innovatie!

Waardering van creativiteit van kinderen

Het huidig onderwijs systeem ondermijnt veelal het belang van creativiteit in plaats van dit te koesteren. Elk onderwijssysteem heeft echter dezelfde hiërarchie van belangrijkheid, met wiskunde en talen aan de top, dan geesteswetenschappen. Ergens onderaan komt kunst en creatief .  Het is goed om ons bewust te zijn van de kwaliteiten van creatieve kinderen, kinderen die niet altijd binnen de lijntjes kleuren. Net als een rekenwonder of neerlandicus zijn zij belangrijk voor onze samenleving.

Kennis Ervaring Creativiteit

bron: rubenvanzelm