André Kuipers heeft wederom een geweldig nieuw kinderboek uitgebracht. In dit boek geeft André antwoordt op de prangende vraag die kinderen hem vaak stellen: Hoe wordt je een echte astronaut?’

Het is een leuk, maar ook zeker een leerzaam boek voor kinderen van 4 jaar en ouder. “In André het astronautje – Hoe word je astronaut? krijgen André en Astromuis bezoek van neefje Max en nichtje Mia. Ze willen graag weten hoe je een goede astronaut wordt. Moeten ze hoog durven klimmen? Goed kunnen sporten? André neemt ze mee naar een bijzondere plek en verklapt daar een geheim…

Toen André Kuipers in de ruimte verbleef, meer dan 400 kilometer boven onze aarde mocht hij elke zondag middag met zijn kinderen videobellen. André was super blij zijn kinderen te zien. De concentratieboog van zijn kinderen was minder lang. Zij ging soms weer snel door met hun dagelijkse activiteiten.  Om het voor hun leuker en aantrekkelijk te maken om met hun vader te praten verzon hij boeiende verhalen. Een van deze verhalen ging over een jongen en zijn muis.  André het Astronautje en de muis die wilde weten of de maan van kaas was. Veel kinderen hebben zich dit misschien wel eens afgevraagd.  Dit verhaaltje trok hun aandacht. Terug op aarde stelde zijn vrouw voor dit uit te brengen. Niet veel later was daar het eerste boek van André Kuipers.

Interview André Kuipers

En nu al weer het vijfde boek van André Kuipers. Na de algemene presentatie van zijn boek, hadden wij de eer om hem te interview. Wat kan die man vertellen. Geweldig hoe mooi en begrijpelijk hij zijn kennis en ervaring kan delen met kinderen.

Welk advies zou André Kuipers kinderen geven, die ook astronaut willen worden? Wat mist hij het meest in de ruimte? Wat vond hij vroeger leuk op school? En hoe ziet de aarde er vanuit de ruimte uit?
Bekijk onze vlog van het interview en je komt het allemaal te weten.

Alle boeken van Andre Kuipers