Is jouw kind ook gefascineerd door treinen. Hoe werkt een trein is echt fantastisch. Het is een uitgave van Lonely planet junior en dat merk je als je het leest. De informatie is informatief en uitgebreid. Elke pagina is super leerzaam en op een leuke manier verrassend. De tekeningen zijn duidelijk en niet kinderachtig. En ook de teksten zijn speels maar lekker helder.

Kinderen zijn vaak heel gefascineerd over vervoersmiddelen. Een imposante stoomtrein, een vliegtuig, maar ook nieuwe snelle intercity’s die voorbij razen op een station. Er is zoveel te ontdekken over dit onderwerp. Bij een trein komen stations, kilometers per spoor en technische snufjes bij elkaar.

Waar gaat Hoe werkt een trein? over

Iedereen instappen! Van de snelste tot de langste, van de oudste tot de nieuwste trein, door tunnels, over bruggen en langs de bergen. Hoe werkt een trein, neemt je mee op een fascinerende tocht door de wereld van treinen.
Het boek heeft veel flapjes waar achter je veel kant ontdekken. Hoe een stoomtrein voorbij puft of verken een druk treinstation. Klim aan boord van een intercity en beleeft het allemaal. 
Ontdek treinen zoals je ze nog nooit eerder zag!

Dit boek leent zich heel goed om interactief voor te lezen

Auteur Clive Gifford

Clive Gifford schreef meer dan 180 boeken, waarvan er meerdere genomineerd zijn voor de TES Information Book of the Year en de British Book Awards. Met zijn boek Eye Benders: The Science of Seeing won hij de prestigieuze Royal Society Young People’s Book Prize.