Lezen is helaas niet van elk kind een favoriete bezigheid, gamen is veelal populairder onder de kinderen. Lezen en blijven lezen tijdens de vakantie is belangrijk om het leesniveau van kinderen op peil te houden of zelfs te verbeteren. Een boek lezen is dan soms net wat veel, maar gelukkig zijn er ook veel tijdschrift voor jonge kinderen waar je uit kunt kiezen. Zeker voor moeilijke lezers zijn de teksten vaak net wat aantrekkelijk om te lezen. Ze zijn korter en over onderwerpen die ze aanspreken.

Boeken versus tijdschrift voor jonge kinderen

Het lezen van een boek kan ontzettend leuk en spannend zijn. Het duurt echter erg lang voordat deze uit is. Een kind wordt meegezogen in een verhaal waarin hij elke dag een stuk je dichter bij het einde komt.

In een tijdschrift zijn de verhalen of teksten korter zodat je deze in een keer kunt uitlezen. De afwisseling is er groot, korte verhalen, feitjes of een puzzel. Een tijdschrift is informatie en actueel. Het bladeren in een tijdschrift kan je ook een hoop verschillende ideeën of inspiratie geven. Je kind op vrolijke als hij iets interessants ziet, waar hij andere weer over kan  vertellen.

Hoe werkt leren lezen

Okki een tijdschrift voor jonge kinderen

Okki is een tijdschrift speciaal voor kinderen die leren schrijven, lezen en rekenen. Er staat veel weetjes en moppen in die aansluiten bij hun belevingswereld. Het zijn vaak korte stukjes tekst zodat het gemakkelijk voor ze wegleest.

In iedere Okki kan een kind zelfstandig aan de slag met puzzels, knutsel- en tekenopdrachten en leesverhalen. Leerzaam voor kinderen van 6 jaar en 7 jaar. Okki wordt samen met leerkrachten ontwikkeld, hierdoor sluit het tijdschrift goed aan bij school.

Met de zomervakantie in het zicht hebben ze een leuke actie. Naast een leuke kortingsactie (van bijna 30%)  krijg je een strand laten van Dolfje Weerwolfje of het Okki vakantie varkentje
Naast de leesmeters die je kind kan maken met het tijdschrift, wordt hij ook op een leuke manier een stukje wijzer.

Kijk hier voor meer info over een abonnement