**//sticky ads code//**

Al een paar jaar zijn we bezig met de zoektocht hoe we onze dochter (nu7jaar) kunnen helpen. Waar mee vraagt u zich af nou daar zal ik mee beginnen. Onze dochter bleek in groep 2 een grote achterstand te hebben en na veel inzet van school en van mij als moeder kwamen we niet echt verder. De orthopedagoog er bij en testen in het ziekenhuis voor haar geheugen zijn we nu inmiddels al twee jaar verder in de tijd maar voor haar nog niks opgeschoten.

Ze is vorig school jaar begonnen op een nieuwe school i.v.m. een verhuizing dit is ons zeer goed bevallen ze begon super goed in de groep die erg klein is (lees 17 leerlingen gr 1,2,3 en 4 ) ze kwam tot haar recht kreeg vriendjes en vriendinnetjes maar viel halve wegen het schooljaar toch weer terug. Dus weer de nodige gesprekken en de orthopedagoog van school en schrijven en hulpvragen aan instanties maar steeds weer tegen een muur lopen.  Gelukkig veel inzet van school en zelf zeuren en leuren en mailen en bellen tot je er gek van word, beginnen we nu weer aan groep 3 (ze doet groep 3 dus nogmaals). We weten dat er een lange zoektocht gaat volgen omdat ze opnieuw getest moet worden en er veel onderzoeken moeten worden gedaan, waarover ik later uiteraard meer zal vertellen. 

Voor nu is ze ontspannen haar eerste schooldag begonnen en ben ik heel benieuwd welk meisje ik straks zie als ik haar weer op mag halen. Nog zo ontspannen zoals ze in de vakantie was, gewoon mijn meisje zoals ze is spontaan, lief, knuffel uitdelend en spraakzaam of haal ik het meisje van voor de vakantie vol stress en spanning, driftbuien en alleen willen zijn geen geluid kunnen verdragen omdat je hoofd vol zit. Ik ben benieuwd en vind het als moeder heel spannend hoe dit verder gaat met ons meisje. In mijn volgende blog het vervolg en dan zal ik jullie vertellen hoe de eerste weken zijn gegaan.

Lieve groetjes Sonja