Hoe was je vakantie? Ja leuk,  ja het was leuk maar het is wel anders dan vroeger…
Vakantie met jonge kinderen, het is genieten, maar wel anders dan zonder kinderen.

Op vakantie! Heerlijk, vroeger konden we lekker uitrusten, bijkomen, een boek lezen.  De wekker zetten om niet te laat te zijn voor het ontbijt en nog wat aan je dag te hebben. Rustig op een terrasje zitten. Steden bekijken en musea bezoeken. Een leuk restaurantje zoeken met prachtig uitzicht om heerlijk te genieten van al dat lekkere eten.

Tegenwoordig bestaat er geen angst meer dat we het ontbijt missen. Nee, het is eerder wachten totdat het buffet opent.

Dan eerst de benodigde cafeïne halen en melk voor de kinderen. Heerlijk een kopje koffie proberen te drinken terwijl de kinderen lief spelen in de speeltuin of in een minder rooskleurig scenario ruzie maken met elkaar over wie er naast mama mag zitten of wie er met de opblaas krokodil mag spelen.

Na het ontbijt zoeken we het zwembad op. Omdat we  bij het ondiepe gedeelte van het zwembad willen liggen, net als vele andere gasten, hebben we ons laten verleiden om ’s ochtends voor het ontbijt alvast snel onze handdoek op een strandstoel te leggen. Dus we hebben een goede plek, nabij het water…
Vanaf de waterkant kunnen we alles goed in de gaten houden. Net als je even zit, wil  zoonlief voetballen, zijn kleine broertje wil liever zwemmen, en dan natuurlijk in het diepe water, hij is tenslotte al anderhalf. OK, we splitsen… een van ons gaat voetballen, de ander zwemmen. Dan komt dochter lief, met de mededeling dat ze naar het toilet moet. Papa gaat voetballen bij de waterkant en mama gaat mee naar het toilet. De zon schijnt en de kids hebben bedacht dat ze wel een ijsje willen. Zelf gaat een bakkie koffie er ook wel in. Iedereen krijgt een shirt aan, schoenen weer aan en hop, naar de ijscoman. Kinders genieten heerlijk van het ijsjes, tot dat de jongste enorm verdrietig is, omdat zijn ijsjes is gevallen. Snel afspoelen en koffie opdrinken. Volgende activiteit wacht! De speeltuin. Tegen lunchtijd lopen we via het zwembad weer terug naar het restaurant.

Daar zitten twee mensen ontspannen en nog steeds verliefd. Hun kinderen (intussen 6, 7 en 9 jaar vernemen wij later) zijn heerlijk aan het spelen. Ze lezen allebei een boek en af en toe praten ze in alle rust met elkaar!  Dit schept hoop. JA de tijd van ontspannen en lekker uitrusten komt weer terug. Al zal deze nooit meer hetzelfde zijn als vroeger,  een oog in het zeil houden blijft altijd nodig. Maar een groot geluk is er ook bijgekomen, we kunnen genieten van drie prachtige kinderen.
En wanneer de kinderen ouder worden liggen er vast weer avontuurlijke reizen in het verschiet. De prachtige gebieden in Canada lijken me geweldig. Nog een paar jaar wachten en dan zie ik ons hier wel als gezin naar toe gaan.

Op maat gemaakte reis door de Verenigde Staten en Canada