**//sticky ads code//**

Richard Brandson vraagt aandacht voor het anders kijken naar dyslexie en wil dyslectische mensen stimuleren energie te stoppen in de dingen waar ze goed in zijn. Ter motivatie hiervan schreef hij op de website Virgin een artikel over de op 27 januari 2018  overleden oprichter van Ikea, Ingvar Kamprad.

Een jonge jongen in Zweden had wat problemen op school omdat hij worstelde met lezen en schrijven. Het bleek dat hij dyslectisch was. Desondanks slaagde hij erin goed te presteren in zijn studies, en zijn vader gaf hem wat geld als beloning. Hij gebruikte dit om een ​​bedrijf te starten op de leeftijd van 17. Het is de naam? IKEA.

IKEA oprichter Ingvar Kamprad is onlangs overleden en er is veel gezegd over zijn leven en nalatenschap. Ik wil de positieve impact benadrukken die zijn dyslexie heeft gehad – zoals ook veel andere ondernemers en succesvolle mensen in tal van sectoren. Ik ben er zeker van dat zijn dyslexie hem ertoe bracht om zich te concentreren op de dingen waar hij goed in was, en een expert te worden in het vinden van anderen die konden excelleren in de gebieden waar hij moeite mee had.

Het leidde tot enkele interessante innovaties. Neem de unieke namen van de meubels van IKEA. Na het opstarten van IKEA als postorderverkoopbedrijf. De producten werden geïdentificeerd door individuele codes. Zoals veel dyslectici, worstelde hij ermee om de cijfers te onthouden. Dus besloot hij om een ​​nieuw systeem te maken. Hij noemde elke set meubels naar een gedenkwaardige Zweedse namen en plaatsen. Het systeem is sindsdien gebruikt en is wereldwijd bekend.

Neem vervolgens de prachtige montage-instructies voor IKEA producten. Het zijn allemaal foto’s – geen woorden. Voor een dyslecticus die de wereld op een visuele manier ziet, is dat volkomen logisch. Het werd ook een iconisch onderdeel van het merk IKEA.

Dus de volgende keer dat je een inbussleutel in de hand hebt, een IKEA-boekenkast of een bureau bouwt,  is het de moeite waard om de rol te onthouden die dyslexie speelde bij het creëren van dit geliefde merk.

bron: virgin