Mijn oudste dochter mag graag alles verzamelen wat ze maar tegenkomt buiten: veertjes steentjes, dopjes enz. , en alles wat ze vindt moet ook mee naar haar kamer. Natuurlijk wordt je dan als mama zijnde soms knettergek van alle rommel die je daarvan krijgt. Dus gaf ik haar een doos waar ze al haar verzamel dingen in mocht doen.

Alles wat daarbuiten ligt ruimt mama op met schoonmaken. Zo gezegd zo gedaan en dat werkt goed, ze heeft haar eigen verzameldoos met de schatten van de dag. En als de doos vol zit dan gaat ze met lijm en plakband aan de slag om er iets moois van te maken, zo heeft ze laats een verentooi gemaakt van alle veren die ze had. Die ze dan met trots het liefst elke dag zou willen dragen, schaamteloos, geweldig aan een kant dat ze vol op gaat in haar beleving en fantasie, en aan de andere moet je soms daar een beetje de rem opzetten om haar er voor te behoeden dat ze niet word nagekeken van: daar gaat dat weer meisje met die verentooi. Dat is dan weer de kunst van ouderschap om daar weer de balans in te vinden van wanneer je ze vrij laat en wanneer niet. Verder maakt mijn dochter graag kettingen en armbanden van steentjes en schelpen of ze maakt hele slingers van al gevonden verwerpen en die hangt ze dan in haar kamer op.

Dochter lief heeft ook altijd een paar vaste plekke waar ze even moet kijken als ze buiten speelt of er weer een veertje valt te score dan. Het liefst wil ze elk weekend wel naar het grientsveenparkje ( vergrote kinderboerderij) ze hebben daar onder andere fazanten, pauwen eenden om mooie veren te zoeken en natuurlijk kun je ook andere dieren bekijken en evt. aaien/voeren, en verder is het ook leuk om daar te spelen in de speeltuinen die daar zijn.