Ik hou ontzettend van creatieve dingen doen, maar soms kun je wel wat extra inspiratie gebruiken. In het tweede grote vouwboek vind je dat! Het boek staat vol moet knutselwerken en vouwvoorbeelden. De vouwjuf gaat daarbij uit van de basis vouwsels van de doorgaande lijn van Fröbel. Het tweede grote vouwboek is een super leuk boek voor creatieve mensen, maar zeker ook voor mensen die iets creatiefs met kinderen willen doen en wat inspiratie en tips zoeken.

De omschrijvingen in het grote vouwboek zijn duidelijk, praktisch en eenvoudig te volgen. Het enige wat je nodig hebt, zijn vouwblaadjes! In het boek staan leuke vouwprojecten bij de feesten van het jaar, beroepen, sprookjes en natuurlijk veel herkenbare kinderboek figuren.
Het doel van schrijfster Janet de Vink is om het vouwen na de kleuterperiode door te laten gaan naar de midden- en bovenbouw van de basisschool. Dat probeert ze dan ook met dit tweede boek te bereiken. De vouwvoorbeeld sluiten dan ook aan bij de belevingswereld van deze kinderen

Vouwen is ontzettend leerzaam

Bij vouwen werk je aan veel verschillende vaardigheden. Denk aan ontwikkelingen op het gebied van motorische en rekenvaardigheden. Daarnaast vraagt het om creativiteit.
Je leert meetkundige begrippen als recht, schuin, dubbel, lijn, hoek of punt.
Vouwen werkt aan de motoriek van vinger- en hand spier ontwikkeling, de coördinatie van beide handen en van hand en oog samen. Kinderen krijgen inzicht in vlakverdeling, ze leren zich concentreren en logisch nadenken (oorzaak-gevolg).

Waarom meer vouwen?

Naast dat het leerzaam is  en goed voor de ontwikkeling van kinderen, is het natuurlijk ook ontzettend leuk en gezellig om samen te vouwen. Vouw je vaak dezelfde figuurtjes, gebruik dan dit boek om ook eens wat anders te vouwen.  Een ontzettend leuk cadeau voor de sinterklaas of kerst.

Bestel het boek gemakkelijk via bol of haal hem in de plaatselijke boekhandel.