**//sticky ads code//**

Sporten, of jouw kind dit nu samen met een groep of alleen doet, het is een fijne activiteit. Een activiteit die je kind niet alleen fysiek stimuleert. Het vergroot het zelfvertrouwen en hierdoor leert je kind een taak te volbrengen, wat bijvoorbeeld ook op school belangrijk is. Daarnaast stimuleer je sociale vaardigheden. De vakantie is voorbij: hoogste tijd dus om die proefles bij een sportklas of team aan te vragen.

Beweging

Waarom je als kind zeker moet bewegen? Dit zorgt ervoor dat je in vorm en gezond blijft. En wanneer je op jonge leeftijd sport, neem je dit ook mee de toekomst in. Ook als je achter een computer werkt. De kans dat komende generaties ook veel achter een computer zitten is groot. Een kind dat alleen televisie kijkt of alleen computerspelletjes speelt mist een fysieke uitdaging. Ga dus samen online shoppen, zorg voor een leuke kledingset met een voordeelcode van Nike en kies een leuke sport om te beoefenen met je kind uit.

Sociale interactie

Vooral bij groepssporten leren kinderen sociale interactie. Jouw kind leert niet alleen met leeftijdsgenootjes om te gaan, maar ook met ouderen, zoals trainers. Een kind leert dat winnen en verliezen beiden bij sporten horen, dat je met een team veel voor elkaar krijgt en het leert zichzelf uitdrukken. Ook krijgen onderwerpen als goed en kwaad hier aandacht. Want ook over eerlijk spelen leren kinderen tijdens een sportles.

Zelfvertrouwen opbouwen

fietsenSport heeft vaak een positieve invloed op het zelfvertrouwen. Een kind wordt aangemoedigd om het beste resultaat te halen door ouders of een sportleraar. Dit stimuleert hen om tot het uiterste te gaan, hun krachten te vergroten en zorgt voor een groter zelfvertrouwen. Ook kritiek hoort bij de sport, want verliezen is net zo belangrijk als winnen. En wanneer een kind met een sportieve houding kritiek weet te verwerken, kan hij deze skills ook benutten in zijn latere leven. Denk aan een functioneringsgesprek bijvoorbeeld.

De cheque van website vouchercloud twv €25,- Is gewonnen door AVIRA. Mail je ons je gegevens dan zorgen we dat je zo spoedig mogelijk de cheque ontvangt.