In het prentenboek Ik Ben Bruin! viert een klein meisje samen met haar vrienden haar huidskleur en fantaseren ze samen over alle kansen die voor hen in het verschiet liggen. Of ze nou atleet, premier, wetenschapper of zanger worden. Of het liefste computers programmeren, misdaden oplossen of mensen helpen, alles is mogelijk!

Waar gaat ik ben bruin verder over?

Het gedicht in het boek begint met het uiterlijk (ik ben bruin, ik ben mooi, ik ben perfect ) en gaat door naar het innerlijk (ik ben liefde, ik ben vriendschap,  ik ben geluk). Kansen genoeg, alles is mogelijk. 

Ik ben Brown , geschreven door Ashok Banker in zijn debuut in een prentenboek, is geen politiek boek. Het laat de diversiteit zien. Door eenvoudige recitatie wordt duidelijk wie een bruin kind is, kan zijn en zal zijn. Het boek vertelt je dat bruine mensen overal zijn en alles kunnen. Met hun prachtige, rijke, levendige illustraties is het een eenvoudige, vreugdevolle viering van het zijn. 

Deze boodschap van de normaliteit en vreugde van bruin zijn is vrolijk en opbeurend.

Over de auteurs

Het boek ik ben bruin is een vertaling van I Am Brown.  Ashok Banker  is schrijver van dit boek. Hij is een bestsellerauteur van meer dan 63 boeken waarvan er meer dan 3.2 miljoen stuks zijn verkocht in 21 landen en 61 talen. Ik Ben Bruin! is zijn eerste prentenboek.

De illustraties zijn van Sandhya Prabhat iuit India. Ze heeft al bijna een dozijn prentenboeken gepubliceerd. Sandhya animeert ook videos en ontwerpt e-stickers. 

Het boek is een poëtische ode aan bruin zijn, geweldig zijn en jezelf zijn. Een prachtig boek met een mooie boodschap voor de jongste lezers. 

Op zoek naar meer leuke kinderenboeken, neem dan een kijkje bij onze boekentips