Het grote voorleesfeest is een lekker dik boek vol verhalen, werkelijk een grote voorleesfeest! Voorlezen is altijd leuk, maar de keuze aan verhalen in dit nieuwe boek en vrolijk illustraties is een feest.

Het boek staat vol met leuke, grappige en ontroerende verhalen en versjes. Versjes over varkentje Mondriaan en de blote koning. Verhaaltjes over het mannenkoor, over egel en haas, en over oma Fluitekruid en het voetbalelftal. En niet te vergeten: het verhaal van mevrouw en meneer Takkenbos, die tijdens een televisieprogramma een echte olifant winnen, terwijl ze nog wel zó op een auto hadden gehoopt. Ze zitten met hun handen in het haar, want hoe verzorg je nou thuis een olifant?

Onze persoonlijke favoriet is het verhaal van De blote koning gaat uit eten

Ergens in een groot paleis
daar loopt heel ongezond
van ’s morgens vroeg tot ’s avond laat
een blote koning rond

Hoe het verder gaat lees je op bladzijde 68 van Het grote voorleesfeest

In totaal heet het boek 120 bladzijdes. Achterin is een handige index op figuurtjes opgenomen, handig voor als je kind fan is van een van de figuurtjes in het boek.

Het grote voorleesboek staat garant voor vele uren voorleesplezier voor jong en oud.

Schrijvers van het boek

Marianne Busser (1958) en Ron Schröder (1958) hebben samen inmiddels ruim driehonderdvijftig boeken en meer dan duizend liedjes gemaakt. Daarnaast hebben ze veel geschreven voor onderwijsmethoden, kindertijdschriften, en voor het televisieprogramma Sesamstraat.