Ter gelegenheid van het Jaar van Rembrandt 2019 schreven zeven kinderboekenschrijvers hun eigen verhalen bij bekend en minder bekend werk van een van de grootste kunstenaars van de 17de eeuw.
In het grote Rembrandt voorleesboek zijn prachtige verhalen geschreven over de wereld van Rembrandt, voor nieuwsgierige kinderen én voor hun ouders en grootouders.

De schrijvers van dit boek beschrijven fictieve gebeurtenissen rond werken van de zeventiende-eeuwse schilder. Verhalen, die zowel jong als oud zullen aanspreken!

In Het grote Rembrandt voorleesboek zijn 24 heerlijke verhalen opgenomen over werken van Rembrandt van Rijn. Een prachtige kennismaking voor kinderen met de werken van deze wereldberoemde kunstenaar. En ook zeker een verrijking voor kinderen die al wat schilderijen van Rembrandt kennen.

Elk verhaal beslaat een dubbele pagina waarop ook het kunstwerk is afgebeeld. De verhalen in het boek zijn heel verschillend van opzet. Soms grappig, zoals bijvoorbeeld het verhaal “Hoge nood” bij de Waterende vrouw. Maar ook ontroerend, zoals de brief van een jonge vader aan zijn zoontje, bij “De lachende jongeman”.

Rembrandt van Rijn

In zijn werk nodigt Rembrandt ons uit mee te kijken naar wat hij om zich heen zag in het Amsterdam va de 17e eeuw. Een koekenbakster op straat, een verliefd stelletje in de bosjes bij het water of een landschapje met een bruggetje. 

Na het (voor)lezen van de verhalen kijken kinderen anders naar de werken van Rembrandt en kunst in zijn algemeenheid. Het zal zeker de interesse opwekken voor het leven en het werk van Rembrandt waarna een museumbezoek minder saai zal zijn.