Het grote kippenboek neemt je mee op een fascinerende ontdekkingstocht door de wereld van deze kleurrijke vogels. Geschreven door Jan Hamstra en Evelien De Vlieger, biedt dit boek veel meer dan alleen informatie over kippen. Het laat je zien hoe slim deze beesten zijn en vertelt over hun evolutionaire verwantschap met dinosauriërs.

Wat kun je verwachten van het grote kippenboek

Een van de meest intrigerende aspecten van het Het grote kippenboek is de manier waarop het de evolutionaire link tussen kippen en dinosauriërs belicht. Door boeiende verhalen en wetenschappelijk onderzoek worden lezers meegenomen op een reis door de geschiedenis van deze gevleugelde wezens.
Maar het boek gaat verder dan alleen de geschiedenis. Het werpt ook een licht op de verbazingwekkende intelligentie van kippen. Van hun kleine maar vernuftige hersenen tot hun verbazingwekkende vermogen om te communiceren, elke pagina onthult nieuwe inzichten die het respect voor deze vogels vergroten.

Een ander hoogtepunt van Het grote kippenboek is de interactieve elementen die het biedt. Van het leren kraaien als een haan in verschillende talen tot het voorspellen van de kleur van een ei, het boek zorgt voor een betrokken leeservaring die zowel educatief als vermakelijk is.

De schrijfstijl van Evelien De Vlieger is levendig en meeslepend, waardoor zelfs diegenen die ooit kippen haten, zich aangetrokken voelen tot deze boeiende wezens. Haar samenwerking met Jan Hamstra, wiens kunstwerken de pagina’s tot leven brengen, zorgt voor een perfecte harmonie tussen tekst en illustraties.

Wat verder opvalt aan dit prachtige boek is toch wel het formaat. De grote, stevige hardcover van 38 x 28 cm steekt met kop en schouders boven alles uit. Maar wat dit boek echt bijzonder maakt, is niet alleen zijn omvang, maar ook de schat aan informatie die het bevat over kippen. Bladzijde na bladzijde staat vol met boeiende weetjes en feiten over deze fascinerende vogels.