Of je nu thuis blijft, op vakantie gaat in eigen land of het buitenland blijven lezen is altijd goed voor kinderen. Je kun natuurlijk kiezen voor voorleesboekjes, prentenboekjes, maar ook voor leerzame doeboekjes. Wanneer je kiest voor een doeboek, dan zorg je ervoor dat je kind allerlei nieuwe dingen leert.

Het grote groene doeboek

Gezellig lezen om je te verdiepen in iets leuks en misschien om iets te leren. Elk jaar verschijnen er weer leuke doeboeken voor kinderen van verschillende leeftijden. 

Met Het grote groene doeboek  leert een kind veel over het milieu en hoe je kunt helpen klimaatverandering tegen te gaan? Dit doeboek staat vol leuke spelletjes, doolhoven en zoekplaatjes. En net als alle andere doeboeken zit het boek vol kleurrijke illustraties. 
Het boek bevat meer dan 70 puzzels, kleurplaten en andere activiteiten. Kinderen krijgen handige tips  hoe je in en om het huis milieubewuster kunt leven.  Met een boodschappenspel leert een kind bijvoorbeeld welke groente- en fruitsoorten van dichtbij komen. 

Er komen een diversiteit aan onderwerpen voorbij. Bijvoorbeeld groene energie, nut en noodzaak van insecten, duurzame vakanties en de plastic soep komen in dit doeboek aan de orde. De spelletjes in het boek variëren in moeilijkheidsgraad. Er is voor ieder wat wils.

Het boek is maar liefst 128 pagina’s dik. Een lekker dik puzzelboek voor uren speelplezier in de vakantie. Het spelletjesboek is geschikt voor jongens en meisjes vanaf 7 jaar.

Bestel het boek online bij bol.com en je hebt het morgen al in huis.