Er is weer een prachtig nieuw voorleesboek. Het grote dierenverhalenboek, over vriendschap, goed met elkaar omgaan en andere sociale vaardigheden.

Het grote dierenverhalenboek is een voorleesboek met grappige verhalen waarin een aantal normen en waarden, sociale vaardigheden en emoties aan bod komen. Verhalen die aanleiding kunnen zijn om over allerlei onderwerpen te praten zoals ruzie en goedmaken, jaloezie, pesten en excuses aanbieden. Voor jezelf opkomen of iemand anders opkomen en nog veel meer.  Al deze onderwerpen komen voorbij in een prachtig maar ook vrolijk voorleesboek. 

Dierenverhalen

Doelbewust is voor verhalen met alleen dieren gekozen. Dit omdat die verder van je af lijken te staan. Het kan voor sommige kinderen “veiliger” zijn een dier verdrietig te laten zijn omdat hij een slecht zelfbeeld heeft, dan een verhaal te lezen over over een kind dat met zo’n probleem kamt 

Achter in het boek staat een thematische index zodat het gemakkelijk is om de verschillende onderwerpen in het boek te vinden. Overigens komen in veel verhalen meerdere thema’s aan de orde. Denk hierbij aan de thema’s Bang zijn, doorzetten, jaloers zijn of pesten. 
Naast de serieuze verhalen kunnen groot en klein genieten van de prachtige vrolijke illustraties van Dagmar Stam.  Het boek is maar liefst 118 pagina’s dik dus genoeg voor vele avonden voorleesplezier.

Over de schrijvers Marianne Busser en Ron Schröder

Marianne en Ron zijn met elkaar getrouwd en hebben samen inmiddels ruim vierhonderd boeken en meer dan duizend kinderliedjes geschreven. Daarnaast schrijven ze regelmatig voor onderwijsmethoden, kindertijdschriften en het televisie programma Sesamstraat. Een ander mooi voorlees boek van dit duo is Het grote voorleesfeest