Wat gaan we doen deze vakantie? Het grote anti-verveel boek ligt al een tijdje op mijn bureau. Wat komt deze met de nieuwe lockdown goed van pas. In dit boek vind je 250 verrassende spelletjes voor elk seizoen en coronaproof! Je kind bezighouden is niet altijd even eenvoudig, zeker niet in deze corona periode.  

Wat staat er in het grote anti-verveel boek?

Zit je even door je entertainmentinspiratie heen, dan helpt dit boek iedere vader, moeder, opa of oma. Er staan super veel leuke ideeën in om kinderen bezig te houden. Het boek begint met een grappige inleiding ‘voor je begint’. Hier worden tips gegeven om je huis schoon te houden, want knutselen met kinderen kan behoorlijk wat rommel geven. Vervolgens wordt uitgelegd wat kinderen op een bepaalde leeftijd ongeveer kunnen, wie kan wat wanneer. 
Daarna wordt een kort overzicht gegeven van spullen die handig zijn om in huis te hebben, als je knutsel plannen hebt. Veel heb je vaak al in huis, zoals lege toiletrollen, lijm, schaar en papier.
Het boek is ingedeeld per seizoen. Maar er zijn ook veel knutsel ideeën van de zomer die je in de winter kunt doen. 

Wat te doen met deze kerstvakantie?

Het grote anti-verveel boek geeft je een heel divers aanbod aan dingen op te doen, handig in een overzichtelijk boek. Dat scheelt je lang zoeken op het internet. We hebben een paar leuke ideeën voor je geselecteerd, ben je opzoek naar meer ideeën dan is het anti-verveelboek echt een aanrader.  

Aardappelstempels maken

Een klassiek knutselwerkje. Zelf stempels maken, aardappelstempels wel te verstaan. Het is een eenvoudige manier op weer eens anders met verf om te gaan. Het werkt heel simpel, je snijd een aardappel doormidden en snijd er een eenvoudig figuurtje uit (hart, ster of letter). Duw de aardappel in een stempelkussen of in de verf en druk hem af op papier.

Speel kousenroof

Dit spel kun je met zijn tweeën, maar ook met meer spelen. Iedere speler trekt zijn sokken half uit. Je probeert vervolgens de sok van de andere af te trekken/trappen zonder die van jezelf te verliezen. De winnaar is sokkenkampioen van de dag.

Op zoek naar meer spelletjes om binnen te doen, lees onze top 5 spelletjes om binnen te doen

Kinderbingo

Bingo met grote getallen is soms moeilijk voor kinderen en ook wat saai. In het boek staat een hilarische kinderbingo. Je maakt dit gemakkelijk zelf.
Maak per kind een kaart met activiteiten, bijvoorbeeld: doe een aap of robot na, zing je lievelingsliedje, tel tot 10, zeg het alfabet op, trek een gekke bek of loop achterstevoren rond de tafel. Je kunt met de opdrachten variëren naargelang de leeftijd van een kind. Je kunt ook samen activiteiten bedenken.
Schrijf bij elke activiteit een cijfer of kleur.
Gooi de nummertjes of kleuren in een kom. Stop er ook een paar kleuren of cijfers in die op geen van de kaarten staan. 
Trek een kaartje. Het kind dat het overeenstemmende kleurtje of cijfer op zijn kaart heeft, roept bingo en voert de opdracht uit. 

Meer tips om je kind naar buiten te krijgen! als het niet regent 😉