De natuur is prachtig en zit vol wonderlijke en interessante wetenswaardigheden. Wanneer je de tijd neemt om goed om je heen te kijken, kun je dit bevestigen. Helaas leven we vaak gehaast en nemen we te weinig de tijd om ook echt goed om ons heen te kijken. Nu we allemaal wat meer thuis zitten gaan we de natuur om ons heen steeds meer waarderen.
Het dikke boek vol van onze natuur, neemt je mee en leert je van alles over de wondere wereld om ons heen. Lees over bijzondere dieren, planten, mineralen en microscopisch.

Wat staat er in Het dikke boek van onze bijzondere natuur 

Dit prachtige geïllustreerde boek richt zich op enkele van de miljoenen levende wezens welke we hier op aarde hebben. Maar ook stenen, fossielen andere natuur wonderen komen aan de orde.
Het boek is ingedeeld in vier delen  Stenen en mineralen, Microscopisch leven, Planten en Dieren. Samen tonen deze delen de fantastische variatie in het leven op aarde. Aan het begin van ieder deel wordt eerst een introductie gegeven van het betreffende onderdeel. 

In het deel Stenen en mineralen wordt eerst vertelt over het ontstaan hiervan en welke verschillen hier zijn. Hierna worden de kenmerken van verschillend stenen en mineralen toegelicht, zoals van goud, opaal, puimsteen en marmer.  
In de hoofdstukken van microscopisch leven worden verschillende kleine levende wezentjes besproken, zoals kelp, zeevonk, stralendiertjes en groenwier.
De delen over planten en dieren laten zien wat voor verschillende soorten er zijn op aarde. Tot slot neemt het deel over dieren je mee in de zeven rijken of groepen waarin we de dieren op aarde hebben ingedeeld. 

Achter in Het dikke boek van onze bijzondere natuur is een woordenlijst opgenomen en zijn groepsportretten van alle besproken categorieën te zien.
Alle pagina’s zijn voorzien prachtige kleurrijke illustraties. Zowel inhoudelijk als qua vormgeving een aantrekkelijk boek om samen met je kind in te lezen. 

In deze reeks verscheen ook eerder Het dikke boek van alle bijzondere dieren