Veel kinderen houden van dieren. Wat is er dan leuker om samen te bladeren en te lezen in een prachtig boek met adembenemende foto’s en illustraties. Het dikke boek van alle bijzondere dieren is zeer indrukwekkend en een super leuk cadeau om te geven aan leergierige kinderen. 

Wat staat er in het boek

Het dikke boek van alle bijzondere dieren staat vol met ongelooflijke feiten en fascinerende verhalen over dieren. De orka, krokodil, haai en giraf, maar ook de rode panda, mandril, maiki en Gekko staan er in.  
Wist je… – dat een pasgeboren girafje twee meter omlaag valt wanneer het geboren wordt? – dat axolotls die gewond raken nieuwe lichaamsdelen kunnen laten aangroeien? – dat het zweet van nijlpaarden roze is, en werkt als zonnebrandcrème? 
Een boek staat boordevol weetjes. bijvoorbeeld over een kameel die in tien minuten welk honderd liter water drink. Dat is alsof je elke twee seconden een glas water leeg drinkt. Bizar! Of een padden die zichzelf groter willen laten lijken om roofdieren af te schrikken. Ze blazen zich op door hun longen vol te zuigen. Ik wist het niet. 

Opbouw

In het boek zijn de dieren gerangschikt van groot naar klein. Achterin staat de levensboom, die laat zien op welke manier de dieren familie van elkaar zijn. Hoe dichter ze op de takken bij elkaar zitten, hoe nauwer ze verwant zijn De groepen die al het langst op aarde leven, vormen de onderste boomtakken.  
De woordenlijst achterin geeft een mooie een heldere uitleg over verschillende begrippen die in het boek staan. Bijvoorbeeld wat amfibieën zijn of wat het betekent als een diersoort bedreigd wordt. 
Tot slot is er achterin nog een groepsportret opgenomen met verwijzing naar de pagina’s waar je meer informatie over de dieren kunt vinden.

Een prachtig boek en naslagwerk van maar liefst 224 pagina’s. Heerlijk om samen in te lezen en door heen te bladeren.
Het dikke boek van alle bijzondere dieren draagt bij aan het vergroten van een ieders kennis over ons prachtige dierenrijk.