We zijn allemaal vaak bezig met het vergelijken van dingen. Wie is het langst in de klas. Wie kan het hards rennen of zingt de hoogste noot.
In het boek van vergelijkingen worden de leukste en gekste dingen met elkaar vergeleken.

Het boek van vergelijkingen zorgt echt voor urenlang kijk en lees plezier. Het staat vol met verrassende en verbazingwekkende feiten. Je gaat met hele andere ogen naar de wereld kijken

Wat staat er zoal in het boek

Sommige dingen, zoals de piramide van cheops, zijn zo groot dat je het haast niet kun voorstellen. Andere dingen zijn zo klein dat je ze zonder vergrootglas bijna niet kan zien.

Wist je dat een cheeta en een Porsche allebei in 3 seconden kunnen accelereren van 0 naar 122 km per uur? Dat de langste boom van de wereld even hoog is als een gebouw met 26 verdiepingen? En dat een blauwe vinvis net zo lang is als 19 mensen die in een lijn achter elkaar zwemmen?

Je kunt uren door het boek bladeren of specifieke onderwerpen op zoeken in het register achterin.
Achterin het boek staan ook diverse tips van andere boeken en websites die kinderen mogelijk interessant vinden. 

Voor wie is dit boek

Dit bijzondere geïllustreerde boek is voor alle nieuwsgierige en leergierige kinderen (en ouders). Hierin worden allerlei verschillende zaken bekeken en met elkaar vergeleken: de sterkste dieren, de grootste eters en poepers, extreme reizen, hoogtes en dieptes, de krachten van de natuur, dimensies van door de mens gemaakte structuren, snelheden van de snelste voertuigen en de mogelijkheden van supermachines. Adembenemend, entertainend en verrassend. Je zult nooit meer op dezelfde manier naar de wereld kijken nadat je dit boek hebt gelezen!