Heppee maakt het leven van kinderen en hun gescheiden ouders makkelijker en leuker!
De app helpt organiseren, communiceren en mooie momenten delen. Het laatste wat je wil is dat een kind de dupe wordt van een scheiding. De Heppee app helpt hierbij.

Bij een scheiding krijgen communicatie, planning en het delen van emoties een hele nieuwe dimensie. De kinderen zijn hier vaak de dupe van en raken het overzicht kwijt. De Heppee app geeft deze kinderen op een speelse en leuke manier meer regie over hun eigen leven.

Heppee voor het Kind

De app biedt de mogelijkheid om er voor je kind te zijn, ook wanneer deze bij de andere ouder is. Met 1 druk op de knop kan je elkaar eenvoudig welterusten wensen, een knuffel geven of een plaatje sturen. Door leuke animaties weten de kinderen altijd waar ze slapen en hoeveel nachtjes dat nog duurt.

Jaarlijks komen er 70.000 kinderen in een scheidingssituatie terecht. Volgens onderzoek maken deze kinderen meer kans op gedragsproblemen en bouwen een zwakkere band op met hun ouders. Naast structuur, rust en zekerheid hebben deze kinderen behoefte aan overzicht.

Bij een scheiding krijgen communicatie, planning en het delen van emoties vaak een hele nieuwe dimensie. De kinderen zijn hier vaak de dupe van. Hun veilige leven is ineens verdwenen ze kunnen zich geen beeld vormen van de toekomst. Ze komen in een loyaliteitsconflict en zijn vaak verdrietig, bang of boos.

Kinderen willen graag leuke en belangrijke momenten en gebeurtenissen delen met beide ouders en andere familieleden. Dit is vaak moeilijk als je niet meer in één huis woont. Door de onoverzichtelijke situatie zijn er veel vragen; WAAR slaap ik? WAAR ga ik naar toe?  WANNEER ga ik naar papa of mama?  WAT moet ik meenemen? WAT gaan we doen?

Plannen en communiceren in een situatie als deze is zeer lastig  terwijl kinderen nu juist op zoek zijn naar zekerheden! Bestaande tools zoals Whatsapp, excel en Facebook zijn in dit soort situaties niet toereikend, omdat er bijvoorbeeld geen koppeling is met de agenda en kinderen hier vaak geen, of liever niet, toegang tot hebben.

Bij Heppee staan de kinderen en hun belangen centraal. De Heppee app geeft kinderen van gescheiden ouders op een speelse manier regie over hun eigen leven. Dit doen we door de familie in zijn nieuwe vorm samen te brengen binnen de app.  Door een gezamenlijke tijdlijn van foto’s en berichten van en over de kinderen, de ‘life line’ genoemd, wordt het dagelijks leven rondom het kind met (de ouders en de familie) elkaar gedeeld. Daarnaast kunnen ouders in een besloten omgevingen de dagelijkse zaken met elkaar regelen.

De makers van de Heppee app geloven dat als ouders weer de leuke momenten met elkaar delen, dit een positief effect zal hebben op de onderlinge communicatie en het geluk van het kind!

beeld: rtl