Een veelgehoorde uitspraak is dat je kinderen niet neemt, maar dat je ze krijgt. Dat klinkt misschien als een cliché, maar wanneer je merkt dat je moeite hebt met zwanger worden, weet je dat deze uitspraak juist is. Als jullie graag zwanger zouden willen worden, maar het lukt niet, dan kan dat veel stress opleveren. Gelukkig zijn er mogelijkheden om iets aan deze uitblijvende zwangerschap te doen. In dit artikel leggen wij jullie graag uit wat jullie kunnen doen om te kijken waarom de zwangerschap uitblijft en hoe jullie misschien toch nog in verwachting kunnen raken. Eveneens zal worden stilgestaan bij de vraag hoe alleenstaande vrouwen of homoseksuele koppels hun kinderwens in vervulling kunnen laten gaan.

Laat je testen in een fertiliteitskliniek

Er kunnen heel veel redenen zijn waarom het niet lukt om zwanger te worden. Soms kan dit slechts een kwestie van toeval zijn, maar soms is er meer aan de hand. Het is daarom aan te raden om eens naar een fertiliteitskliniek te gaan. Hier staat een team van experts voor jullie klaar om te kijken waarom het niet lukt om zwanger te worden. Men kan een onderzoek voor jullie instellen waarbij beide partners onderzocht worden. Door gericht onderzoek te doen, kan hopelijk de oorzaak van de uitblijvende zwangerschap in kaart worden gebracht.

Welk traject hebben jullie nodig?

Als het onderzoek naar de oorzaken van de uitblijvende zwangerschap is afgerond, zal een traject worden gestart. Dit traject wordt door de experts van de vruchtbaarheidskliniek worden opgesteld en worden begeleid. Er kunnen tal van oorzaken zijn voor een uitblijvende zwangerschap. Dit kan variëren van biologische problemen, denk bijvoorbeeld aan laag actieve zaadcellen, maar het kan ook zijn dat je levensstijl de zwangerschap in de weg staat. Vandaar dat ook gekeken kan worden naar je voedingspatroon, je bewegingspatroon. Het kan ook zijn dat blijkt dat een zwangerschap niet mogelijk is. In dat geval kan gekeken worden of een donor een oplossing kan bieden.

Lesbische koppels en alleenstaande vrouwen

Zwanger worden is niet altijd enkel een zaak tussen een man en een vrouw. Ook alleenstaande vrouwen of lesbische vrouwen kunnen een kinderwens hebben. In een fertiliteitskliniek kunnen ook deze mensen geholpen worden. Je kunt in dat geval kiezen voor een zaaddonor die zich bij de kliniek heeft gemeld, maar het kan ook dat je een man in jouw omgeving hebt die je graag als donor zou willen inzetten. In de kliniek wordt alles in werking gezet om te zorgen dat de bevruchting plaats kan vinden zonder dat er gemeenschap hoeft plaats te vinden. De kliniek kan je helpen om de planning van deze bevruchting op het juiste moment te laten plaatsvinden. Maak daarom eens een vrijblijvende afspraak bij een kliniek om te horen wat er allemaal mogelijk is en wat voor jullie het beste is om te doen.