Het is zeker niet voor iedereen, maar toch zijn er veel kinderen en volwassen die het zo nu en dan heerlijk vinden om een rondje te hardlopen of te skaten. Ga je erop uit met je skateboard, skeelers of toch lekker ouderwets joggen? Dan zijn er een aantal dingen die belangrijk zijn om niet te vergeten om alles zo prettig en soepel mogelijk te laten verlopen. Lees snel verder en gebruik de volgende handige tips.

Huissleutel op een veilige plek

Jonge kinderen hoeven nog geen huissleutel mee, maar naar mate kinderen ouder worden is dit vaak wel praktisch. Maar wat als je deze verliest? Gelukkig zijn er manieren om je sleutel mee te nemen zonder dat je hem kunt verliezen. Als je iets van een sportlegging of -broek aan hebt, zitten er vaak kleine zakjes in die gemaakt zijn voor sleutels. Deze zijn klein en kun je dichtritsen. Een ander idee is om hem bijvoorbeeld aan een ketting om je nek te doen. Deze kun je dan ook niet echt kwijtraken. Nog veiliger is om hem bijvoorbeeld in je sok te doen of om hem aan je veters te rijgen. Zo zit hij veilig en kan er niks mee gebeuren, en heb je er bovendien geen last van als je op je skateboard staat of aan het joggen bent.

Genoeg water drinken, ook onderweg

Ben je van plan om een langere tijd op pad te gaan, en dus een flink rondje te hardlopen of skaten? Neem dan water mee. Het is belangrijk dat als je gaat sporten je genoeg water drinkt, en dus ook tijdens het hardlopen of skaten. Er zijn speciale hardloop waterflessen die je met een handig systeem kunt vastmaken aan bijvoorbeeld je arm, waardoor je hem ook niet zelf vast hoeft te houden. Ga hier dus eens naar op zoek en blijf zo gehydrateerd tijdens het skaten of hardlopen.

Gebruik bij skaten of hardlopen je smart watch

Veel mensen zijn in het bezit van een smart watch. Sommigen hebben bijvoorbeeld een FitBit, anderen hebben een Apple watch, het is maar net wat jouw voorkeur heeft. Maar vergeet in ieder geval niet om voordat je vertrekt, ervoor te zorgen dat het horloge is opgeladen en dat je aanzet dat je een workout gaat doen. Zo krijg je inzicht in hoe je het gedaan hebt en zo kun je verschillende workouts met elkaar vergelijken. Bij het hardlopen of skaten kun je ook zien welke route je hebt afgelegd. Erg handig, en het is dus zeker slim om dit niet te vergeten.