Een uniek naslagwerk over alles wat een tienermeisje wil weten maar niet durft te vragen! Ze vindt het in het handboek voor tienermeiden

Handboek voor tienermeiden is hét meegroeiboek voor meiden tussen de 12 en de 17 jaar. Bedoelt voor kinderen, maar ook ideaal voor moeders die niet altijd het juiste antwoord hebben op vragen van hun dochter.

Je kunt het boek van het begin tot eind lezen,of juist per onderwerp opzoeken waar je meer over wilt weten. Ook vind je in het handboek ervaringen en verhalen van allemaal verschillende meiden. De schrijfster heeft meiden geintervieuwt over allerlei onderwerpen waar je als meisje mee te maken kunt krijgen.

Van een gebroken hart tot die te hoge rekening van je smartphone; van roken, diëten, benen scheren en menstruatie tot hoe je omgaat met social media en je ouders. Dit boek is voor alle meiden die soms vragen hebben, het even niet meer weten, advies nodig hebben of gewoon nieuwsgierig zijn.

Wat staat er zoals in het Handboek voor tienermeiden

Je staat aan het begin van de puberteit, of zit er al middenin. Er gebeurt opeens van alles in je lijf waardoor je je anders voelt en er anders uitziet. En dat kan best verwarrend zijn. Je wordt voor het eerst ongesteld, krijgt haargroei op allerlei plekken en puisten zo groot als knikkers… Maar geen reden tot paniek, je bent niet de enige die hier doorheen gaat! Natuurlijk kun je hier heel veel over vinden op het internet, maar waar begin je tussen die stortvloed aan informatie? En is het wel betrouwbaar? Dit boek staat vol met eerlijke en praktische informatie over alles wat je wilt weten, maar niet durft te vragen, of waar je het met je ouders ab-so-luut niet over wilt hebben. En vertellen meiden van 13 tot 24 jaar zelf hun verhalen over allerlei onderwerpen waar je mee te maken krijgt: over school, vriendschap, verliefd worden, daten, seks, alcohol en drugs.

Daphna Loudar is pedagoge. Omdat ze zelf in haar twenties zit, weet ze nog goed hoe het is om middenin de puberteit te zitten. Ze schrijft niet op een betuttelende toon, maar met humor en zonder een blad voor de mond te nemen.