Het hele jaar door hoor ik Pippa Sinterklaasliedjes zingen, als de mussen in augustus van het dak vallen dan nog hoor ik een “Hoor de wind waait door de bomen..” of een “Zie ginds komt de stoomboot..” voorbij komen. Ongelooflijk hoeveel toewijding ze heeft voor de man die ze amper een paar keer heeft ontmoet.

En daar waar half Nederland een mening heeft over het al dan niet herschrijven van liedjes waarin zwarte pieten en/of knechten voorkomen, heeft Pippa zo haar eigen aanpassingen op het repertoire.

Zo verbeterde ze zichzelf laatst met “..voordat u weer naar Spanje vááááárt”. Want, zo zegt Pippa, met een boot váár je terug, niet rijden. Ook heeft ze zo haar eigen technieken om de Sint weer zo snel mogelijk in Nederland te krijgen. Het ‘Dag Sinterklaasje” heeft ze vervangen met “Hallo Sinterklaasje, hallo, hallooo hallooo..” in de hoop dat de goede oude man wat eerder ons huisje bezoekt.

Laatst kwam ze echter thuis met een voor mij onbekend Sinterklaasliedje. Ze kijkt bij haarvader vaak via YouTube naar Sinterklaasfilmjes. YouTube komt altijd na het zien van je filmpje met een suggestie, een volgend filmpje dat op je interesse moet aansluiten. Blijkbaar was daar een bijzonder liedje voorbijgekomen dat was blijven hangen want ineens hoorde ik haar zingen: “Ik ben een zwarte P maar heb een witte L, en als jij hem niet wil, dan lust je moeder hem wel”.

Van schrik viel ik zowat aan de grond maar deed ontzettend mijn best om mijn verbazing te verbergen. Immers; hoe vreemder ik reageer, hoe interessanter zij het vindt en ik zeker nooit meer van dat liedje af kom! Hallo Piet! Ehm… Laten we het er maar ophouden dat ik dit jaar een hazelnootbruine E in mijn schoen verwacht en Pippa voorlopig ook blij mag zijn met een fijne melkchocolade P in haar laarsje..Dahaag Sinterklaasje!