Kinderen zijn niet altijd even dol op groente, toch wil je graag dat kinderen wat vitaminen binnen krijgen en gevarieerd eten. Daarom deze week een loempia recept met veel groente.

Loempia’s in filodeeg zijn ideaal en je kunt ze gemakkelijk maken in de oven. Ze zij ook ideaal omdat je de vulling kunt aanpassen naar een ieders smaak.  Misschien denk je dat filodeeg hartstikke vet is, maar niets is minder waar. Het is gezonder en minder machtig dan bladerdeeg, maar net zo veelzijdig. En misschien nog wel lekkerder ook, omdat het zo luchtig en knapperig is.

Ingrediënten

6 vellen filodeeg
75 gr kipfilet of blokjes kip
50 gr wortel
50 gr doperwten
25 gr rijstvermicelli
2 dikke plakken ham
zout en peper naar smaak

Voor de dipsaus

2 eet lepels zoete chilisaus
1 eetlepel ketjap manis

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de filodeeg ontdooien

Kook de wortel twee minuten. Voeg dan de rijstvermicelli, doperwten en kipfilet toe.
Laat dit vijf minuten staan. Giet het af en schep de ham erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Leg een vel filodeeg op een plank, leg in het midden van het vel een rechthoekig hoopje vulling.
Vouw de boven- en onderkant van het deeg eroverheen. Rol dan vanaf de zijkant een loempia. Bestrijk de rand om dicht te plakken met wat olie. 

Leg de loempia’s op bakpapier in de oven en bak in 15 minuten lekker knapperig.

Maak intussen nog een lekker dipsausje met twee eetlepels zoete chilisaus en een eetlepels ketjap manis. Roer dit lekker door elkaar en serveer deze apart.

Ook heel erg lekker en makkelijk om te maken is mini gehaktbrood (en natuurlijk gezond)