Zoonlief vraagt  “Mam, Jezus gaat toch dood als het Pasen is?” Uhm, oja, hoe zat het ook alweer denk ik bij mezelf. “Was het niet op goede vrijdag? Nou ja, echt een goede vrijdag is het niet natuurlijk” grap ik terwijl ik de vaatwasser aan het leegruimen ben.

Het is stil, geen reactie…

Ik zet het kopje in de kast en kijk hem aan, hij staart wat en kijkt verdrietig. “Lief, heeft juf je dat verteld, het verhaal over Jezus en Pasen enzo?” Zijn lip begint te trillen “Ja, mam ik vind het zo erg dat hij dood gaat, nu heb ik hem helemaal niet gekend en nu gaat hij al dood”.

Ik ga bij hem zitten en vertel hem dat Jezus al heel lang dood is. Hij vraagt me of ik hem dan wel gekend heb. “Helaas niet mop, hij is echt al heel heel, super duper lang dood.” Ik vertel hem dat ik Jezus ook alleen ken van de bijbel en verhalen.

De één na de andere vraag komt bij zoonlief op. We hebben het over geloof, de verschillende geloven en de vrijheid te mogen geloven wat je wilt. Hij stelt leuke vragen. “Mam, wat geloof jij dan?” Ik vertel hem dat ik geloof in dat we met alle mooie verhalen en boodschappen, zoals juf die ook vertelt over Jezus en er nog veel meer zijn, we genoeg weten en het nu tijd is om de wereld mooier en liefdevoller te maken. Ik vertel hem dat ik denk dat God vooral wil dat wij mensen eerlijk en vol liefde zijn en dat het belangrijk is behulpzaam te zijn naar anderen. Ik vertel hem dat als wij lief en positief zijn andere dat ook worden van ons, we geven het dan allemaal aan elkaar door. Ik vertel hem dat ik denk dat God dan trots op ons is en we aan zijn belangrijkste wens voldoen.

Ik zie zijn oogjes glunderen. Het is echt bij hem aangekomen zie ik. Ik wacht even af en dan vraag ik hem “wil je nog wat vragen mop?”

“Ja, mag ik op de Ipad?”