Welk kind is er niet dol op, chocolade melk. Lekker verfrissend in de zomer of heerlijk warm in de winter, dan het liefst met wat slagroom erop.  De chocomelk uit een pak zit veelal vol met suiker, die de gezondheid weinig goeds doen. Maar er is een gezond alternatief en welke gemakkelijk zelf te maken is, chocolademelk van amandelmelk. Je doet er je kinderen echt een plezier mee.
Heel dorstlessend als je het koud drinkt, maar je kunt de chocolademelk ook opwarmen. Zorg er wel voor dat het niet kookt, want hierdoor gaan de voedende stoffen verloren.

Wat heb je nodig voor gezonde chocolademelk

Gebruik voor dit drankje het liefst rauwe cacaopoeder. Vind je deze te prijzig of kun je het niet vinden, dan kun je ook een pak gewone cacao gebruiken. Wat heb je nodig voor een glas chocolade melk:

  • 200 ml amandelmelk
  • 2 theelepels cacao
  • 1 theelepel kaneel

Hoe maak je de gezonde chocolademelk

  1. Verwarm de amandelmelk in een pannetje.
  2. Meng de cacao en de kaneel in een beker
  3. Voeg een scheutje warme melk toe en roer goed door tot een gladde massa zonder klontjes .
  4. Roer voorzichtig de rest van de warme melk er doorheen.

Waarom is deze chocolade melk gezond?

In deze gezonde chocolade melk zit in plaats van gewone koemelk, amandelmelk, cacaopoeder en kaneel.
In cacaopoeder zit de hoogste concentratie antioxidanten van alle voedingsmiddelen die je kunt bedenken. Het is dus de nummer één bron van antioxidanten!  Deze zorgen voor een betere doorbloeding van de hersenen waardoor je geheugen beter werkt.
De rauwe cacao zit ook vol met belangrijke mineralen, zoals magnesium. Dit verhoogt de hersencapaciteit, verbeterd het onze bloedcirculatie en is het spier ontspannend
Amandelmelk, is rijk aan vezels vitaminen en mineralen en bevat veel vitamine E. De melk is glutenvrij en bevat minder calorieën dan gewone melk.
Kaneel heeft een ontstekingsremmende werking en verbetert de werking van de hersenen. De eiwitten die kaneel loslaat helpen nieuwe neuronen genereren.