Dat paprika’s ontzettend veelzijdig zijn, hoeven we jou waarschijnlijk niet meer te vertellen. Maar dat je juist met deze veel gegeten groente elk klassiek gerecht in een hip jasje kan steken is wel nieuw. Een vertrouwde smaakcombinatie van een klassiek gerecht, maar dan met een bijzondere presentatie. Welk kind houdt er nu niet van pizza? Het recept van deze week is de gevulde pizza paprika’s

Deze gevulde pizzapaprika’s lijken qua smaak in alle opzichten op een pizza, maar dan met een gezonde(re) insteek.

  1. Snijd de helft van de salami in blokjes. Verhit een hapjespan, zonder olie, en bak daar de salamiblokjes 5 minuten op hoog vuur in aan. Dan knoflook, paprika en ui erbij en die ook nog 5 minuten, op lager vuur, mee fruiten. Doe de gepelde tomaten erbij, plet die een beetje en voeg basilicum toe en wat versgemalen peper. Breng aan de kook en laat dan zachtjes 15-20 minuten, zonder deksel, pruttelen zodat de saus kan inkoken.
  2. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijst en verdeel de saus over de paprika’s. Garneer met plakjes mozzarella en eventueel nog wat extra salamiblokjes. Smeer de randjes van de paprika lichtjes in met wat olie. Bak ze – in de ovenschaal – nu 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. De paprika is dan beetgaar en de kaas lekker gesmolten

Ingrediënten

– 1 hele milde salami (à 250g)
– 1 teen knoflook, geperst
– 1 ui, fijngesnipperd
– ½ paprika, in kleine blokjes
– 1 blik gepelde tomaten
– verse basilicum, naar smaak
– 1 bol buffelmozzarella
– beetje olie
– 4 paprika’s om te vullen