Gerard Plaggenmarsch is 53 jaar oud. Getrouwd met Marleen en vader van Wilmer (9 jaar) en Ruben (7 jaar)
Ze wonen vanaf 2008 met veel plezier in Duiven en beiden werken ze bij Elver, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking.
Gerard beslissing, lang geleden, om vrijwilligerswerk te doen in kinderhuis Jemima in Beit-Jala, is bepalend voor zijn leven geweest.
Beit Jala is een dorpje in Israël op de westelijke Jordaanoever tussen Jeruzalem en Bethlehem. Daar ging hij voor een jaar, hooguit twee, naar toe om zorg te dragen voor gehandicapte kinderen, maar uiteindelijk werden het er tien bijzondere jaren waarin hij Marleen heeft leren kennen.
Terug in Nederland kregen ze op latere leeftijd twee jongens waarvan Wilmer, de oudste, verstandelijk gehandicapt is. Hij gaat naar een school voor speciaal onderwijs in Doetinchem. Ruben gaat naar de basisschool “Het Veer” in Duiven waar hij het erg naar zijn zin heeft. Meer dan Ruben is Wilmer een zorg en soms een last, maar tegelijkertijd ook een bron van vreugde. Gerard en Marleen genieten van allebei de jongens en mede door hen was er voldoende inspiratie om het boekje “jongleren een kunst apart” te schrijven. Gerard is ontzettend blij met het boekje dat uit 75 persoonlijke maar voor velen herkenbare verhalen bestaat. Want niets is mooier om te ontdekken dat je, door je kinderen, ook jezelf ontwikkelt. En een gehandicapt kind geeft nog weer een extra dimensie aan het leven. Je kinderen geven je als het ware levenslessen.

Het boek is hier te bestellen

Jongeleren