Wat ze er dan weer net niet bijvertellen, waar je net niet genoeg over gelezen hebt, wat je toch echt onderschat bij iemand van 1,5 en waar ik toch echt de generatiekloof tussen Riley en mij voel:

Dat ze compleet balistic kunnen gaan als ze niet nog 10 keer in waterplassen mogen springen nadat ze net fullfrontal erin gevallen zijn.
Dat ze echt niet een slab om willen als ze zelf een toetje eten en dat je vervolgens een derde wereldoorlog zit te voeren omdat zij net zo hard blijven volhouden en je daardoor in een soort psychische spagaat komt van zal ik nu toegeven of toch niet.
Dat ze oprecht denken dat je prima van boven de glijbaan af kunt lopen op je maillot om het er zonder gebroken nek af te brengen.
Dat ze met gemak 4 uren achter elkaar kunnen tekenen en dat ik gewoon bang bent om de stift uit haar handen te trekken omdat dat gelijk staat aan een leeuw ontdoen van zijn net gevangen prooi.
Dat nadat het eerste ‘schattige’ eraf is je gewoon moet dealen met je eigen spiegelbeeld op madurodam niveau en dat zonder aankondiging vooraf van de 1 op de andere dag alles ineens afgekeurd wordt wat eerst leuk was zoals in de maneschijn en klap es in je handjes.
Dat je sneller dan je denkt de spelregels van strafmaatregelen als de naughty chair gaat uitvogelen omdat uehueh met bijpassend belerend vingertje niet meer afdoende is. Dat ze in een vloeiend zelf verzonnen taal vertellen wat er moet gebeuren en je als een slaaf gehoorzaamt. En als treurige top van de ijsberg: dat ze eigen grapjes beginnen uit te halen die gewoon beter zijn dan die van jou! Baas Riley Rodenhuis!!!

generatiefkloof

Beeld : Suzanne Wegman