**//sticky ads code//**

Er zijn momenteel meer dan 150.000 kinderen aan de Ritalin en aanverwante middelen en meer dan 15.000 kinderen weigeren nog naar school te gaan waarvan velen kampen met gedragsproblematiek en zelfs zware depressies.

Wanneer deze, veelal Hoogsensitieve kinderen thuis of op school niet goed begrepen en aangevoeld worden, dan ontwikkelen ze gedrag dat door ouders en school vaak als onbegrijpelijk, lastig en afwijkend ervaren wordt. De stap naar Ritalin of een andere vorm van medicatie of van gedragstherapie is dan vaak snel gezet….

Wat doet deze medicatie en medicalisering met hen? Wat gebeurt er als gestopt wordt met de medicatie? Hoe werkt de medicatie uit op de gezins- en schoolbeleving? Hoe wordt over deze vraagstukken tussen ouders, kinderen en school gecommuniceerd? Waarom grijpen ouders en school naar deze middelen?

En als medicatie en gedragstherapie niet het antwoord zijn, wat dan wel?

Op deze vraagstelling en op vele andere vragen gaat het door Pallasia georganiseerde Symposium “Geen zin in Ritalin?” in (zaterdag 19 november bij Nijmegen). Dat gebeurt door middel van een plenaire lezing, een 22-tal workshops en lezingen, een lunch, een informatiepakket en een informatiehoek met boeken, folders en brochures.

Praktische informatie
Tijd:             Zaterdag 19 november 2016 van 10.00 – 16.30
Locatie        Malden (bij Nijmegen)  Multi Funktioneel Centrum Maldensteijn
Kosten        normaal 49 euro zonder lunch. Lunch 13 euro extra. Via De Leukste Kinderen kunnen we jou een korting bieden. Je betaalt slechts 24 euro.

Om gebruik te maken van deze actie, kun je je rechtstreeks aanmelden bij Pallasia op het mailadres rinus@eoscentra.com met verwijzing naar De Leukste Kinderen en noem ons mail adres redactie@www.deleukstekinderen.nl
Een eventuele lunch blijft 13 euro bedragen.