Nou, met deze oma hoef je geen medelijden te hebben hoor. Loopt ze wel eens te zaniken over haar werk, niet naar luisteren. MJ weet wel beter. Gister kwam hij mij samen met Amy uit mijn werk halen. En tja, zo’n gelegenheid laat ik natuurlijk niet aan me voorbijgaan. Dus even showen met dit kind. Hij vond het reuze interessant bij oma op de afdeling.
“Werk jij hier?” vroeg hij nog ten overvloede. Mijn collega’s zwijmelden natuurlijk meteen weg en eentje probeerde hem te lokken. Eerst wou hij niet maar ja, het was toch ook wel leuk. En hij zag iets wat hij heeeeel erg interessant vond. Computers.
Maar terwijl hij voorzichtig naar haar toe schuifelde zag hij ineens iets in haar laatje, die half open stond, wat hij nog veel leuker vond. Kleurtjes!! Mijn collega die het zag vroeg hem: “Wil je ook kleuren?”  En toen hij verheugd “Ja” knikte, zette ze hem op de stoel van het lege bureau naast haar.
En met een verheerlijkt gezicht begon het jochie enthousiast te kleuren met de markeerstiften. Een andere collega’s stopte hem nog even snel vol met een lading pepernoten.
Toen hij later thuisgebracht werd vertelde hij Melody wat hij die dag gedaan had. En dat hij bij oma op het werk was geweest. Op Melody’s vraag wat oma daar dan deed, antwoordde het ventje: “Kleuren en pepernoten eten.”

Dus niet meer zeuren over het werk!