Vragen stellen zonder antwoord te geven. Dat is het idee achter het nieuwe kinderboek dat de broers Jan en Niko Princen maakten. En er is Geen goed of fout antwoord. Kinderen mogen zelf de antwoorden bedenken en beargumenteren. 

Jan Princen is IT-ondernemer en heeft drie kinderen. Samen met zijn broer Niko maakte hij het boek  Mag je taart op een hond gooien?

Wat is dat voor boek?

‘Het is een kinderboek dat vragen stelt zonder antwoorden te geven. Die mogen kinderen zelf met hun familie bedenken. Er is geen goed of fout, het gaat om het bedenken en beargumenteren van een antwoord.’

Hoe is het boek tot stand gekomen?

Ik had een boekje met opvoedtips, waar van alles in stond over voeding en gevaren in de keuken en dat soort dingen. Aan de hand van de plaatjes die erin stonden speelde ik met mijn kinderen een vragenspelletje. Daarbij vroeg ik of ze het afgebeelde wel of niet mochten doen. Mijn kinderen vonden het heel leuk om daar zelf antwoorden op te bedenken. Zo ontstond het idee om een boekje met alleen vragen te maken.’

Wie heeft die vragen bedacht?

Zoals alle kinderen, stellen mijn kinderen de gekste vragen en ik had er een paar opgeschreven. Ik vroeg mijn broer Niko of hij er tekeningen bij wilde maken en zo is het eerste boekje ontstaan. Voor toekomstige uitgaven mogen alle kinderen van Nederland vragen insturen via hun website. De leukste zetten we in onze boeken, uiteraard met een mooie tekening erbij!

Meer informatie?

Kijk op www.vragenfeestje.nl.