**//sticky ads code//**

Een spannend lees en luisterboek over Fikkie de Firefighter. Naast het spannende verhaal, vertelt het boek ook hoe je zelf een luisterboek kunt maken en kunnen kinderen zelf meedoen in de karaoke versie.

Het verhaal

Op een stormachtige winternacht in 1929 kwam er bij een kazerne in Brooklyn een mottige, magere zwerfhond aanlopen. Al snel bleek het beestje een bijzonder vaardige brandweerhulp, waarop de brandweermannen hem de passende naam Fikkie gaven. Hij leerde ladders klimmen, en kon zelfs van de brandweerpaal glijden. Fikkie redde tientallen levens doordat hij feilloos de achtergebleven mensen in brandende gebouwen kon ruiken en vinden. Tien jaar lang versterkte Fikkie ENGINE 203 van het New York Fire Department. Toen hij stierf lieten de brandweermannen hem opzetten. Het verhaal van Fikkie vormt de basis voor dit radioverhaal voor kinderen vanaf 8 jaar. In het boek lees je het hele verhaal over Fikkie mee.

Meespelen in het hoorspel

Je kunt gewoon naar het hoorspel luisteren, zonder mee te lezen in het boek. Kinderen die het leuk vinden kunnen ook mee spelen. Want naast het echte hoorspel is een soort karaoke hoorspel gemaakt. In het prentenboek, vind je een script en daarmee kunnen kinderen zelf de rol vertolken van John de Brandweerman, Fikkie of de vader. Het boek geeft daarnaast super tips om je eigen hoorspel te maken. Hoe maak je een hartslag, griezelige adem of een paard dat gegaloppeerd.

Fikkie de Firefighter is een lees en luisterboek met vele mogelijkheden. Die het lezen erg aantrekkelijk maken.