De beste manier om te leren over de wereld om ons heen is door te testen hoe alles werkt – en dat is precies waarmee dit boek je helpt. Experimenteren met wetenschap voor kids voor Dummies maakt de Einstein in je wakker – en je beleeft er ook nog eens veel plezier aan!

Van het mengen van drankjes en het testen van de onzichtbare kracht van lucht tot het uitvoeren van experimenten die laten zien hoe de hersenen werken, je zal je handen vol hebben aan de zeven toffe (en veilige!) projecten in dit boek.

Verschillende experimenten

Experimenten met wetenschap voor kids staat vol met leuke en interessante wetenschappelijke experimenten. De experimenten zijn verdeel over zeven hoofdstukken. Die elk een ander interessant thema  behandelen. Elke hoofdstuk begint met een korte inleiding over het thema. De volgende thema’s worden behandeld:

 1. De krachten om je heen.
  Hierin gaan kinderen spelen met magneten, dingen verplaatsen met statische elektricieit, water over je heen gooien zonder nat te worden en de zwaartekracht overwinnen met een kralensnoer.
 2. Luchtdruk en aardwetenschapen
  Als je lucht en luchtdruk gaat onderzoeken kom je to erg onverwachte en gekke dingen die je te zien kunt krijgen
 3. Geluidsgolven
  Hierbij leer je over de bijzondere eigenschappen van geluidgolven en maak je enkele coole geluiden
 4. Scheikunde
  In dit hoofdstuk leren kinderen enkele bruisende bouwsel te maken en voeren ze verrassende trucs uit.
 5. Planten en dieren
  Kinderen gaan enkele zaken laten ontkiemen, zaken gebruiken om een merkwaardig goedje te maken en iets te leren over lichaamsdelen van mensen en dieren.
 6. Waarnemen is geloven
  De vijf traditionele zintuigen zijn zien, ruiken, horen, proeven en voelen. Maar soms zijn je zintuigen niet helemaal betrouwbaar.  Dit hoofdstuk gaat kinderen voor de gek houden.
 7. Kunst en wetenschap
  Wetenschap en kunst lijken hele aparte werelden, maar in veel opzichten zijn ze met elkaar verweven.

Echt een aanrader voor kinderen die nieuwsgierig zijn en graag experimenteren.